L'Hospitalet, ciutat manouche

El festival Django L'H, fins al 22 de novembre

| 18/11/2015 a les 10:25h

L'Hospitalet de Llobregat pot presumir de tenir, a la seva Escola de Música, una àrea d'estudis de jazz manouche impulsats pel guitarrista Albert Bello. I no només això, també tot un festival dedicat a aquesta vibrant i substanciosa variant europea del jazz aglutinada al voltant del llegendari Django Reinhardt.
Angelo Debarre i el projecte Gipsy Unity, un dels plats forts d'aquesta edició

La sisena edició del Festival Django L'H programa trenta artistes del 16 al 22 de novembre. Es reparteixen en tretze escenaris, amb l'Hospitalet com a centre neuràlgic però també en alguns locals de jazz barcelonins. A la programació d'enguany, que inclou set concerts amb figures internacionals d'aquest gènere prenyat de swing i expressivitat on guitarres i violins duen la veu cantant, destaca poderosament l'actuació del guitarrista de Saint Denis Angelo Debarre, que es presentarà al teatre Joventut de l'Hospitalet amb el seu projecte Gipsy Unity al costat del violinista romanès Marius Apostol (dissabte 21 de novembre, 20 h). A més dels concerts, els artistes programats impartiran classes magistrals a l'escola municipal de música. La programació es completa amb jam sessions a diversos clubs, un sopar-concert i actuacions de l'Escola de Música de l'Hospitalet a diverses biblioteques de la ciutat.

El festival Django L'H va engegar l'any 2010 coincidint amb el centenari del naixement de Django Reinhardt, i des d'aleshores s'ha anat consolidant com un punt de trobada entre els afeccionats al jazz manouche, els nous públics que el descobreixen i els intèrprets més destacats de l'escena actual, com ara Biréli Lagrène, que va passar pel festival l'any passat.



Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Manouche, L'Hospitalet, Django