Acte unitari contra els crims del franquisme

Aquest divendres 20N tindrà lloc una acció commemorativa prop de la Presó Model de Barcelona

| 19/11/2015 a les 15:00h

Amb motiu del 40è aniversari de la mort de Franco, una vintena d'entitats, juntament amb les institucions, organitzen un gran acte de memòria col·lectiva el dia de la mort del dictador en una de les cruïlles de la Presó Model. Hi participaran testimonis de la repressió, experts, i també s'estrenarà un espectacle musical creat pel cantautor valencià VerdCel

VerdCel. Foto: Juan Miguel Morales

L'acte d'aquest divendres 20 de novembre coincidirà amb la clausura del programa conjunt que han elaborat una vintena d'entitats catalanes, amb el suport de les institucions, per "reclamar justícia pels crims del franquisme, denunciar-ne la impunitat i, alhora, recordar i homenatjar les víctimes d'aquell règim, davant la negativa de l'Estat espanyol a jutjar-ne els responsables per declarar-los culpables de Crims Contra la Humanitat".

La cloenda (oberta al públic) tindrà lloc a les 7 de la tarda a la cruïlla dels carrers Nicaragua amb Rosselló, al costat de la Presó Model, símbol de la repressió franquista. La música serà un dels plats forts de l'acte, ja que VerdCel ha teixit un espectacle musical inèdit per a l'ocasió.

Alfons Olmo ha escollit un repertori de cançons representatives de l'oposició, sempre cívica, al franquisme de referents com Lluís Llach, Ovidi Montllor, Raimon, Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra. Els temes, però, seran interpretats per noves generacions de cantautors compromesos com ara Cesk Freixas, Joanjo Bosk, Montse Castellà i el mateix VerdCel.
Arxivat a: Enderrock, presó model, barcelona, franquisme, verdcel, òmnium, franco