Manuela Kant: "La nostra invasió és amorosa"

Estrenem "Gegants sobre l'asfalt" del proper disc, 'Exèrcit d'amants'

| 25/11/2015 a les 12:00h

Rere el nom d'una misteriosa fotògrafa prussiana, les guanyadores del Premi Èxit del Sona 9 2014 segueixen aprofundint en el seu propi imaginari, que van presentar a Capítol pilot (autoeditat, 2014), al seu segon disc, Exèrcit d'amants (autoeditat). L'àlbum sortirà a la llum el proper 1 de desembre, i dos dies després el presentaran en directe a la sala Music Hall de Barcelona. A Enderrock.cat avancem una de les cançons, "Gegants sobre l'asfalt". Folklore i rock en català, castellà i gallec!
Manuela Kant. Foto: Jordi Fernàndez

EDR: Quin és l'imaginari d'Exèrcit amants (autoeditat)?
Manuela Kant: El nostre segon treball està basat en l'amor i la guerra. Manuela Kant és el gran personatge inspirador. Ella, com molta gent en moments conflictius (i no hem de mirar enrere), ha hagut de fugir de la seva ciutat a la recerca d'una vida millor. I sobretot, trobar l'estabilitat que t'ofereix l'amor. 
De manera inconscient, parlant de les cançons, vam veure que la majoria de les lletres tenien aquest fil conductor. Ens agraden les històries i continuar amb la nostra, fa que tot sigui més interessant, ja que no sabem com acabarà, ni en quin capítol.
 
EDR: El concepte "Exèrcit d'amants" és molt potent i té molta força. És contundent però no violent? Ara bé, a les imatges també heu jugat amb la vestimenta més militar...
M.K: 
L'amor inspira, ens porta a fer actes de sacrifici i heroisme. I tal com diuen a El banquet de Plató, no hi hauria exèrcit més poderós i invencible que un que estigués format per amants. Fa força falta, oi? Llavors, ja que sembla impossible portar-ho a la realitat, què millor que representar-ho a la nostra manera. L'uniforme és provocador, cert. Tots relacionem aquests colors amb un exèrcit violent, però realment estem utilitzant una imatge poderosa que representa tot el contrari. La nostra invasió és amorosa.


 
EDR: Musicalment comenteu que us agraden els contrastos. Què heu buscat en aquest segon disc? 
M.K: Sí, ens agraden i molt. En aquest disc creiem que hem trobat un so més homogeni. Volíem que la base rítmica fos contundent en cadascun dels temes. Aquesta persistència al llarg del disc manté estable l'escolta. Però ens defineix el canvi, en aquest sentit continuem igual de juganers. Ens agrada que cada tema tingui la seva identitat, però alhora que es reconegui la casa.
 
EDR: Com va néixer la cançó que estrenem a Enderrock.cat, "Gegants sobre l'asfalt"?
M.K: Aquesta cançó va començar al llarg d'un viatge amb cotxe que va fer la Vicky (veu, guitarres i composició). Va començar a sonar en una polsegosa plana manxega i va acabar a l’Illa de Arousa (Galícia), a la platja. Els camioners són els reis de l'asfalt. Però si observes més enllà, quan surten de la seva armadura es veu fragilitat, nostàlgia, soledat... almenys en el personatge que ella va imaginar.

EDR: Ara farà un any que vau arribar a la final del Sona 9. Com ha evolucionat Manuela Kant des d'aleshores?
M.K: El Sona 9 ens ha donat professionalitat. Són moltes proves a les quals t'has d'enfrontar en qüestió de mesos, i això ha fet que el nostre nivell de treball anés en augment. També ens ha aportat una part econòmica per poder gravar el segon disc. Així que tot suma per seguir creixent.
Arxivat a: Enderrock, estrena, rock, gegants sobre l'asfalt, disc, exèrcit d'amants, manuela kant, sona 9