Barcelona a ritme de ventilador

Avui se celebra la Diada de la Rumba a la Fàbrica Fabra i Coats

| 29/11/2015 a les 07:00h

La ciutat comtal es vesteix amb les millors gales per celebrar la Diada d'un gènere ben nostrat: la rumba catalana. S'ha preparat un munt d'activitats per gaudir-ne en família, i l'acte central serà una grandiosa jam amb una llarga llista de grups afins: 9Son, La Malàga, Arrels de Gràcia, Mataró Rumba All Stars o Micu

9Son. Foto: Andreu Robusté


Aquest diumenge 29 de novembre el barri de Sant Andreu de Barcelona celebrarà la rumba, gènere musical d'origen gitano i català, en una jornada que obrirà les portes a entesos i inexperts. A partir de les 10 h tindran lloc diversos tallers d’instrument (a càrrec de Jack Tarradellas o Peret Reyes, entre altres), a més d'animació infantil amb xocolatada, conferències i tertúlies o un mercat de productes rumbers. Totes les activitats són gratuïtes i estaran obertes a tothom, tot i que els tallers musicals demanen certs coneixements previs de l’instrument i cal inscripció prèvia al web de la Diada de la Rumba.

Tot plegat i perquè el ventilador no pari culminarà amb un gran concert, que han titulat Super Rumba Jam, amb diversos grups de l'escena actual. La llista completa d'artistes que hi actuaran la formen La Màlaga, Arrels de Gràcia, The Lito, Micu, Derrumband, Mataró Rumba All Stars, 9Son, Los Demadraos full equip, Pantanito trio, Maria Cambray, Pura Rumba, La Payoya i Maruja Garrido.

Paral·lelament a les activitats concentrades al dia 29, la Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia també participarà a la Diada de la Rumba de Barcelona presentant una exposició del seu fons discogràfic rumber, que es podrà consultar del 23 al 30 de novembre. A més, del 20 al 30 de novembre acollirà l'exposició Grans noms de la rumba catalana: Personatges clau de la nostra música gitana.

Aquest ha estat un bon any per al gènere. La rumba ha estat enguany declarada Patrimoni Cultural de Catalunya, i s'ha iniciat el procés per ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO amb una candidatura impulsada per l'Associació pel Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) juntament a La Casa Musicale de Perpinyà, l’ESMUC, la Setmana de la Rumba Catalana de Girona i el Taller de Músics.
Arxivat a: Enderrock, diada de la rumba, barcelona, rumba, fabra i coats, micu, 9son, mataró rumba all stars