Final d'any de perfil amb Roger Mas

El número de desembre de la revista encarta un EP amb noves cançons de Showarma i els Falafels

| 01/12/2015 a les 15:00h

Si vam començar el 2015 de cara (però amb els ulls tancats) amb Senior i el Cor Brutal a la portada de la revista, tanquem l'any de perfil amb el solsoní Roger Mas aquest mes de desembre. El cantautor ha publicat 'Irredempt' (Satélite K), un retrobament amb la cançó d'autor més pura i despullada a veu i guitarra. A més, la revista de desembre inclou un avançament del primer disc de Showarma i els Falafels, la nova aventura sincopada del membre de Dusminguet Martí Vilardebò. Entrevistem Enric Verdaguer i Ramon Mirabet, dos joves valors en alça; ens endinsem en el món d'un poeta punk, Enric Casasses, i firmen nous articles d'opinió Santi Balmes (Love of Lesbian) i la periodista Júlia Bertran.

Portada de la revista. Foto: Carles Rodríguez

Roger Mas
és un dels grans noms de la cançó catalana. L'entrevista principal de l'Enderrock de desembre està dedicada al solsoní, que parla del seu nou àlbum, Irredempt (Satélite K, 2015), un treball que presenta absolutament nu només amb la veu i la guitarra. Amb 40 anys i 16 de transcorreguts des que va publicar el disc de debut, aquell arriscat Casafont (Picap, 1999), el músic s'emmiralla en la feina que Toti Soler va fer amb Liebeslied (Edigsa, 1972) a l'hora de construir les seves cançons.

Les primeres pàgines de la revista estan dedicades a l'actualitat més immediata, que passa per l'anunci del nou disc de Quimi Portet per al març de 2016. Aquest mes Portet arriba als estudis empordanesos de MusicLan ben acompanyat dels seus inseparables músics a l’escenari per enregistrar el seu nou àlbum com una presa de directe. També han anunciat discos per als propers mesos Mazoni i Joana Serrat, mentre que alguns artistes de llarg recorregut, com Toti Soler, Tomeu PenyaPi de la Serra, ja els tenen enllestits i ens en parlen. Jules amb Vers la llum (Petits Miracles, 2015) i Cultrum amb Dins la pell (DiscMedi, 2015) també en són protagonistes. La foto del mes està dedicada al concert dels 25 anys que Brams van oferir a la sala Apolo de Barcelona.

La nova generació
Sandra Tello signa una entrevista a dues bandes amb Enric Verdaguer i Ramon Mirabet per tal de fer un retrat de dos artistes de la nova generació del pop cantat en anglès. L’igualadí Verdaguer acaba de presentar el primer àlbum, Moonstruck (Música Global / Sony, 2015), mentre que el santfeliuenc Mirabet va debutar fa dos anys amb l’exitós Happy Days (Warner, 2013) i a principi del 2016 traurà el segon disc. Són joves, guapos i canten en anglès, per la qual cosa les multinacionals ja els han caçat. Com a vells amics els vam reunir al bar Tarambana (Barcelona), on van fluir sinergies. A la revista podeu llegir el resultat de la conversa.

Entrevista al poeta del punk
Veus amb experiència i recorregut també ens parlen en aquest número: és el cas del poeta Enric Casasses, que segueix sense voler ser músic, però escriu versos des que va assumir l’actitud del punk britànic. A través d'una profunda entrevista amb Martí Farré, parlem de poesia i de música amb Casasses, autor de poemes que canten músics d’estils i procedències diverses. A més de l’àmplia llista d’intèrprets que l’han musicat, també hi ha treballs dedicats a la seva obra, com és el cas del recent Sense pistola (DiscMedi, 2015), d’Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer.

Aquest mes s'estrenen a la secció 'Acords i Desacords' el cantant i líder de Love of Lesbian, Santi Balmes, i la periodista cultural Júlia Bertran. I a les pàgines finals Oriol Rodríguez repassa la història del rock català al tercer capítol de la crònica històrica 'La nit dels anys', dedicat a l'esclat que va provocar l'aparició d'Els Pets. A l'Enderrock 243 també hi ha una secció referent a la final del concurs Sona 9 que es va celebrar el passat 10 de novembre a la sala Apolo de Barcelona i que va coronar Est Oest com a guanyador de l'edició d'enguany. Roig! (Premi Joventut), Coet (Premi Èxit) i Lausana (Premi per Votació Popular) són els altres guardonats.
Arxivat a: Enderrock, revista, enderrock, roger mas, desembre, showarma i els falafels