Raimon celebra 75 anys a l'Auditori

El cantautor de Xàtiva oferirà dues actuacions antològiques a Barcelona

| 03/12/2015 a les 07:00h

El músic valencià ha agafat la cançó com a eina de divulgació poètica i com a expressió d'una cultura que es viu ben plena al llarg de tota la seva trajectòria. El 2 de desembre Raimon va complir 75 anys, i per celebrar-ho com cal, actuarà aquest dijous 3 i l'endemà a l'Auditori de Barcelona. 
Raimon. Foto: Arxiu Enderrock 

Quan Raimon va començar a cantar, era molt poc habitual sentir cançons en català. S'explica que, quan els seus temes van començar a sonar a la ràdio, en alguns llocs del País Valencià paraven la feina per escoltar-lo. Han passat moltes coses des d'aquell viatge en moto, entre Xàtiva i València, que el va inspirar per escriure "El vent".

El cantautor de Xàtiva va complir el 2 de desembre l'edat de 75 anys, i per celebrar-ho a dalt de l'escenari actuarà dos dies consecutius a l'Auditori de Barcelona (3 i 4 de desembre). Seran dos recitals antològics on repassarà tota una vida de cançons al costat de la seva banda: Miguel Blasco i Joan Urpinell (guitarres), Fernando Serena (contrabaix) i Pau Domènech (clarinet).

Pioner de la cançó en català, la seva irrupció va marcar un abans i un després. És per això que entitats i institucions han reconegut la tasca de Raimon amb diversos guardons: Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2014), Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya i Premi Ondas (1997), Medalla d'Or de l'Ajuntament de Barcelona (2012) o Premi Enderrock a la trajectòria (2013). 

Les entrades per als concerts es poden adquirir a través d'aquest enllaç
Arxivat a: Enderrock, aniversari, raimon, l'auditori, barcelona, xàtiva