Neix el Bornet de Cançons

S'anuncia la programació del Born de Cançons 2016 amb la incorporació d'un cicle de música familiar

| 03/12/2015 a les 13:00h

L'històric mercat barceloní es consolida com a escenari musical de la ciutat de Barcelona. El Born Centre Cultural ha presentat la programació de la segona edició del Born de Cançons amb una quinzena d'artistes dels Països Catalans, entre els quals Marina Rossell, Pi de la Serra, Carles Belda i Oques Grasses. La gran novetat és l'estrena d'un cicle de música familiar per gaudir en família amb Macedònia, Heavy Per Xics, The Penguins i Pepino Pascual.

Macedònia. Foto: La Fotogràfica


La segona edició del cicle de música i vi Born de Cançons proposa una programació per a tota la família. Batejat com a Bornet de Cançons, la voluntat del nou cicle és apropar diversos estils musicals –del pop a la cançó, passant pel heavy, la rumba o la música electrònica– en un espectacle pensat expressament per als més menuts de la casa. Així, pares, mares i fills i filles podran compartir l'experiència i alhora potenciar la sensibilització dels més petits vers la música moderna i la cultura.

El Bornet de Cançons portarà quatre actuacions de gener a juny, i en funció del concert el preu de les entrades variarà per a adults i infants, i si els darrers són socis del Club Super3, els sortirà de franc. El grup infantil  Macedònia s'encarregarà d'inaugurar el cicle (10 de gener) i presentarà les cançons del seu darrer disc,  El món és per als valents (PromoArts Music, 2015), l'últim treball de la tercera generació de fruites de la formació. El duet electrònic The Pinker Tones oferirà un espectacle multimèdia familiar (6 de març), mentre que Heavy per Xics ben guarnits amb cabelleres i distorsió interpretaran de manera divertida clàssics del heavy i el rock (3 d'abril). El multiinstrumentista Pepino Pascual tampoc es perdrà la primera edició del Bornet de Cançons, molt ben acompanyat d'un munt d'instruments (8 de maig, gratuït). I des del Sant Feliu de Llobregat més antàrtic, The Penguins celebraran el cinquè aniversari del projecte amb un nou espectacle (5 de juny).


Alguns dels protagonistes del Born de Cançons 2016 a la presentació del cicle. Foto: Xavier Mercadé

 
Per la seva banda, la programació del Born de Cançons es consolida amb una quinzena d'actuacions de gener a juny. Cada mes dos grups i bandautors pop i una proposta de música mediterrània sorgides
de l’escena catalana estrenen els seus espectacles a l’antic mercat del Born. La gran singularitat que fa d'aquest cicle una experiència única és la conciliació entre música i vi en cadascun dels concerts pop. En el camp del jazz, les actuacions s'han traslladat a dissabte al vespre, en lloc d'entre setmana. A continuació podeu consultar tota la programació:

GENER 
 
Divendres 15 > Recital Terra i Cultura, proposat per Lluís Llach . Hi actuaran  Bikimel , Borja Penalba amb Mire Vives , Xavi Múrcia , Bertomeu (guanyador de la VIII Terra i Cultura) i  Judit Neddermann (guanyadora de la setena edició), que presentarà nou disc.
Dissabte 16 > Jordi Guerrero (cicle Cafè Jazz)
Dijous 21 > Guillem Roma i amics

FEBRER

Dissabte 13 > Xavi López (cicle Cafè Jazz)
Dijous 18 > Carles Belda i els Monstres of Rúmbia
Divendres 26 > Mazoni
MARÇ

Divendres 11 > Òscar Briz
Dissabte 12 > Ariana Barrabés (cicle Cafè Jazz)
Dijous 31 > Senior i el Cor Brutal
ABRIL

Dijous 7 > Showarma i els Falafels
Dissabte 9 > Àngela Furquet (cicle Cafè Jazz)
Divendres 22 > Marina Rossell

MAIG
Dijous 5 > Pascal Comelade
Divendres 13 > Kitsch a la Cova
Dissabte 14 > Clara Peya (cicle Cafè Jazz)

JUNY
Dijous 2 > Quico Pi de la Serra
Dissabte 11 >  Eva Garín (cicle Cafè Jazz)
Dijous 16 > Oques Grasses

La direcció artística del Born de Cançons està encapçalada per Grup Enderrock en les propostes de bandautors, mentre que el Taller de Músics s'ha encarregat del cicle Cafè Jazz. Pel que fa al Bornet de Cançons, és una proposta de Grup Enderrock.

Al  web  del cicle hi trobareu tota la informació detallada.

Arxivat a: Enderrock, cicle, born cc, bornet de cançons, born de cançons, born, barcelona