Joan Dausà de nou al cinema

S'estrena 'Barcelona nit d'hivern', la segona pel·lícula de Dani de la Orden amb música del santfeliuenc

| 04/12/2015 a les 15:00h

Arriba als cinemes la seqüela de l'exitosa Barcelona nit d'estiu (2013), en aquest cas ubicada a la nit de Reis, amb el nom de Barcelona nit d'hivern. El director Dani de la Orden ha tornat a apostar per les cançons de Joan Dausà, encarregat de compondre la banda sonora per a les històries d'amor barcelonines. 
 
Des del 24 de novembre les noves cançons de Joan Dausà que acompanyen Barcelona nit d'hivern es poden escoltar a la xarxa, però a partir d'avui es podran escoltar al cinema acompanyant la pel·lícula per a la qual han estat escrites. 

El segon film de Dani de la Orden segueix les credencials del debut, però aquesta vegada les històries d'amor tenen lloc a l'època de l'any més freda i concretament en una nit ben especial, la nit de Reis. Dos amics que estimen la mateixa noia o una àvia de 81 anys que anuncia a la seva família que és homosexual són algunes de les històries que acompanya la música del santfeliuenc. 



A la banda sonora, editada per Right Here Right Now, hi trobem força peces nues, a veu i piano, i de fet algunes són instrumentals ("La carta" o "Calma"). Aquesta vegada un dels actors de la pel·lícula, el madrileny Alberto San Juan, s'ha engrescat a cantar la cançó que correspon a la seva història en la trama titulada "Andrea, ya nada puede ser". Al disc també hi ha una versió del mateix tema cantat només pel músic. Dausà s'ha deixat portar pel guió i festeja amb pinzellades jazzístiques a "No vull anar a dormir". 

En el primer llargmetratge vam poder veure Dausà també com a actor. Ara tindrà un paper més discret: hi apareix com a músic de carrer, escena que curiosament van enregistrar després del concert que va realitzar al Born de Cançons el passat 18 de juny. 

Barcelona, fi de gira
El santfeliuenc va anunciar una aturada per a l'any que ve i ha decidit tancar una etapa prolífica en dues nits consecutives al Palau de la Música Catalana dins el Festival del Mil·lenni els dies 27 i 28 de desembre.

Arxivat a: Enderrock, banda sonora, cinema, pel·lícula, barcelona nit d'hivern, joan dausà