VerdCel edita un homenatge a Ovidi Montllor

El cantautor valencià engega una campanya de micromecenatge per publicar un CD-DVD

| 06/12/2015 a les 07:00h

La voluntat de VerdCel a través de la cançó d'autor és defensar una convicció interdisciplinària en el fons i el contingut dels seus projectes. Coincidint amb l'Any Ovidi, el cantautor d'Alcoi ha fet gira amb un espectacle en homenatge a un referent del seu municipi valencià.

VerdCel a l'espectacle dedicat a Ovidi Montllor. Foto: Enric Terradas


Del cor a les mans
(autoeditat, 2015) és el tribut personal que ha elaborat VerdCel a Ovidi Montllor. Es tracta d'un espectacle que va presentar al Festival BarnaSants el 28 de març passat i que ha portat arreu dels Països Catalans coincidint amb el vintè aniversari de la mort de l'artista alcoià.

Alfons Olmo (VerdCel) el va enregistrar en directe, i busca mecenes per editar-lo en format de disc i DVD. El valencià ha impulsat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma TotSuma que només dura 23 dies, la meitat del que acostumen a durar les demandes. D'aquesta manera, els mecenes podran rebre les recompenses abans de les festes de Nadal. 

El repertori en record d'Ovidi Montllor inclou versions antigues de VerdCel i altres de noves. La iniciativa va començar en l'aniversari del seu naixement, el 4 de febrer.

Raimon, Ovidi i poetes

Del cor a les mans no és la primera revisitació que forma part de la discografia de VerdCel. El valencià va publicar l'any 2010 un disc i una novel·la gràfica dedicats a Raimon, Petjades (Temps Record / Edicions Bromera), i enguany també ha editat un directe basat en musicacions de Salvador Espriu i altres autors titulat Òrbites; poetes i cançons (autoeditat).

A continuació podeu escoltar una de les versions de VerdCel del repertori de Montllor: "Cançó del cansat", inclosa al disc Bon vent... i barca nova (Ariola, 1979):

Arxivat a: Enderrock, verdcel, ovidi montllor, any ovidi, barnasants, totsuma, micromecenatge