10 clips imprescindibles del 2015

Entre la tria hi trobareu els videoclips d'Aspencat, Blaumut, Bikimel o Sara Pi

| 10/12/2015 a les 15:00h

La música entra per les orelles i també pels ulls. En el món audiovisual els músics hi troben un coixí adequat i exitós per donar a conèixer noves cançons en altres disciplines artístiques. A Enderrock.cat hem triat els 10 millors clips de l'any segons la redacció d'Enderrock.cat.

"Música naix de la ràbia", d'Aspencat: Una imatge potent d'una noia amordassada, un lutier perfilant un violí, un diàleg de florets, i el grup valencià acompanyat per una orquestra de petit format. Intensitat que va creixent fins al final!



"Infla les veles", de Bikimel: L'esceneògraf Lluís Danés ha ideat una atmosfera tardorenca. Càlida però misteriosa, una llum tènue acompanya Vicky de Clascà i els petits entremaliats que hi apareixen. 


"Cartes de l'Orient", un curt de ficció de Blaumut: Acabat de sortir del forn, el quintet s'ha endinsat en el món audiovisual i a buscar altres llenguatges per engrandir el seu missatge oníric i resplendent. Una història corprenedora protagonitzada per l'actriu Montserrat Carulla. 


 
"La taula petita", d'Els Amics de les Arts: Els amics són un aspecte fonamental de la vida. El quartet ho ha fet palès en dues cançons que ha publicat pel desè aniversari: "Els amics s'ajuden en tot" i aquesta. 


"La tendència natural", de Guillem Roma: I si canviem de registre? Una imatge val més que mil paraules. I una il·lustració? Una cançó tranquil·la de l'osonenc Guillem Roma i una escena que es va construint de mica en mica: una combinació perfecta!



"M'agrada", de Joan Rovira: L'exercici de l'ebrenc és cantar una llista de plaences personals amb un escenari de fons increïble i unes panoràmiques que fan goig. No us vénen ganes d'anar cap a les Terres de l'Ebre?


"Flor de cactus", de Joan Miquel Oliver
: Surrealista. Enmig d'una pista d'aeroport, l'exmembre d'Antònia Font puja a dalt de Pegasus. Arri, arri, Tatanet!
 

"Una mirada", de La Pegatina (amb Ska-P): Els màxims representats polítics mundials, La Pegatina, fent salts. Acció-reacció i indignació!
 


"Ens tornarem a veure", de Nyandú: El públic és el protagonista d'aquest clip. Una afició engrescada i ben guarnida amb banderes taronges, però en aquest cas no segueixen cap equip de futbol, sinó que es tracta d'animar Nyandú, potser massa i tot!
 


"Summertime", de Sara Pi: Exòtica i sensual, la barcelonina ens presenta un indret paradisíac. Platges desertes, viatges en barca... Tres, dos, u: que arribi l'estiu!
Arxivat a: Enderrock, joan rovira, clips, llista, videoclip, aspencat, bikimel, blaumut, sara pi