10 cançons amb nom de noia

"Helena", "Laura", "Núria", "Jenifer" o "Maricarmen", protagonistes de cançons

| 28/12/2015 a les 15:00h

Els noms de persones són una font d'inspiració per als músics catalans. Si en aquesta notícia recollim els noms de noi, a continuació recopilem una desena de temes d'Els Catarres, Joan Manuel Serrat o La Pegatina, on les dones són les protagonistes.

1) "Laura"
Quan l'any 1985 amb el Camp Nou a vessar Llach va homenatjar Laura Aymerich, es va viure un dels moments més intensos de la vetllada. És un clam a l'amistat i a l'amor.


2) "Jenifer"

La cançó que va donar a conèixer Els Catarres també té nom de noia. Un autoretrat musical d'un personatge molt concret, la "Jenifer".
 
 
3) Maricarmen
S'ha convertit en un dels hits de La Pegatina. Poc s'ho imaginava la "Maricarmen" que acabaria protagonitzant un videoclip i fins i tot participant en algun dels directes de la banda de Montcada.
 

4) "Maria Mercè"
La cançó de Pomada, el duet format per Helena Casas i Carles Belda, també tenia nom compost de noia. Més tard, ara fa un parell d'anys, Ebri Knight i La Carrau van versionar aquesta cançó.
 
 
5) "Maria"
Maria (Picap, 2002) és un disc dedicat a la mare d'Adrià Puntí, i també una de les cançons incloses al treball del músic saltenc.


6) "Júlia"
Lax'n'Busto van anomenar així una de les cançons més boniques del disc Morfina (DiscMedi, 2003). Va ser després que en Roc fos el protagonista d'una altra gran cançó dels vendrellencs, "Trepitja fort", un tema de Llença't (DiscMedi, 2000).



7) "Helena"

Tot i que "Amanda" és una de les cançons amb nom de noia més conegudes de Joan Manuel Serrat, també és l'autor de la bonica "Helena".



8) "Mercè"
Strombers han popularitzat la "Mercè" a les seves festes. Al desè aniversari de la banda, Pau Riba (autor de la mítica "Helena, desenganya't") els va acompanyar per interpretar en directe aquesta cançó.

 

9) "Núria"
Els Pets van dedicar molt sovint als seus concerts unes paraules a l'activista Núria Cadenes. Potser és ella la protagonista de la bonica cançó d'amor amb el mateix nom?
 

10) "Ai, Yoko"
La Dolors i la Yoko, respectivament, han estat les protagonistes femenines que han merescut dos discos del quartet Manel.

Aquestes cançons amb nom propi protagonitzades per noms femenins, a més d'una selecció de les protagonitzades per noms de noi, formen aquesta llista de Spotify de cançons amb nom propi que hem creat per a l'ocasió.
Arxivat a: Enderrock, noms, noms de noia, llista, cançons