Les nadales actualitzades de M'arremango

El grup publica un disc de versions nadalenques i inclou dos temes propis

| 18/12/2015 a les 15:00h

Com sonaria el Nadal a ritme de rumba o sardana? La formació M'arremango, liderada pel baixista de la Companyia Elèctrica Dharma, Carles Vidal, fa un gir sonor a les tradicionals nadales al nou disc Nadales arremangades (Picap, 2015). A Enderrock.cat ja en podeu escoltar un tastet: dues cançons noves i la revisitació de "Caga tió". 
M'arremango. Il·lustració de Mateo Liebana

Nadales arremangades
(Picap, 2015) és un experiment sonor peculiar i innovador per a les orelles. Carles Vidal (baix, guitarres i mandolina), Pep Picas (veus, guitarres i ukelele), Joan Sänte (bateria i percussions) i Giuseppe Costa (acordió, piano i veus) han decidit arranjar nadales amb un so més actualitzat sense premeditació ni amb un concepte musical concret: "És resultat d'una combustió espontània, neix de la manera de fer i de les influències de cada músic", valora el baixista Carles Vidal. 

"El trineu", "El petit vailet", "El noi de la mare" i "Ara ve Nadal" o són algunes de les cançons tradicionals que han revisitat. Si enguany voleu sorprendre el Tió amb una nova cançó perquè cagui més i millor, M'arremango han fet un gir a "Caga Tió": 



A banda de donar un altre punt de vista a les nadales de tota la vida, el grup n'ha escrit dues de noves que podeu escoltar a Enderrock.cat. Una combina dos gèneres catalans per excel·lència, la "Rumba-sardana de Nadal": "Són dues formes musicals ben arrelades a Catalunya i que hem mamat des de petits. La cançó rutllava des del principi com a rumba. I aquí sí que la vam treballar conceptualment incorporant-hi traces de sardana. Ens sentim còmodes amb tots dos ritmes i harmonies". 


La tradició també els ha portat a la reflexió, i M'arremango presenten un "Poema de Nadal" del tot arremengat, un vers nadalenc de caràcter social i crític: "Es mou en una base musical que no rebutja els nous sons ni les noves influències, acaronant un text que neix de la voluntat de també transmetre els nostres sentiments més angoixants i el malestar davant un Nadal que trontolla en un món tan hipòcrita, esverat i despitat com el que vivim", valora Vidal. 



El repertori nadalenc de M'arremango sortirà a la venda en format digital aquest divendres 18 de desembre i la setmana vinent ja arribarà a les botigues. 
Arxivat a: Enderrock, disc, nadales, m'arremango, nadal, nadales arremangades