Hèctor Parra i la nova creació

És el compositor convidat al curs de l'Institut Francès de Barcelona i Barcelona Modern Project

| 17/12/2015 a les 11:50h

Hèctor Parra serà el protagonista del 18 al 20 de desembre de la segona trobada del curs internacional de composició que organitza l'ensemble de música contemporània Barcelona Modern Project amb l'Institut Francès de Barcelona. Els compositors seleccionats pel curs seguiran classes magistrals i desenvoluparan un projecte de composició amb Parra i amb el conjunt.
Hèctor Parra al Palau de la Música Foto: Xavier Mercadé

El curs va arrencar amb una primera trobada el passat octubre, i després d'aquesta nova sessió de treball en cap de setmana prenadalenc, es clourà amb una tercera i darrera trobada el cap de setmana del 22 al 25 d'abril. A més del projecte de composició, el curs inclou classes magistrals individuals als alumnes inscrits, a les quals pot assistir tothom, i classes col·lectives per als oients a càrrec del compositor convidat, conferències dels joves estudiants seleccionats i propostes d'improvisació i tallers instrumentals impartits pels músics de Barcelona Modern Project, així com taules rodones, debats i tertúlies. Trobareu tota la informació pràctica aquí.

El proper 25 d'abril tindrà lloc a la seu de la Fundació Phonos a Barcelona l'estrena en concert públic de les obres realitzades pels compositors participants d'aquest curs, amb direcció artística i pedagògica de Demián Luna. Enguany han estat onze els participants, provinents de set països diferents: el Canadà, Itàlia, França, Xile, Mèxic, l'Argentina i diversos llocs de l'Estat espanyol.

Reflexions sobre la composició contemporània

Hèctor Parra, músic establert a París que aquesta temporada és compositor resident a L'Auditori de Barcelona i convidat al Palau de la Música Catalana, és també protagonista del darrer número de la revista 440Clàssica, amb una extensa i substanciosa entrevista on el compositor exposa la seva visió de la creació musical i també dels mitjans de projecció actuals per als joves creadors contemporanis.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Héctor Parra, Barcelona Modern Project, Institut Français