Compromís i protesta al BarnaSants

El festival de cançó d'autor presenta les xifres econòmiques de l'edició passada

| 17/12/2015 a les 18:49h

La cultura com a eina bàsica de transformació. A partir d'aquesta premissa, el Festival BarnaSants ha presentat avui el cartell de la 21a edició. Del 21 de gener al 14 d'abril, la programació especialitzada en cançó d'autor aterrarà a Barcelona i a les seus consolidades d'arreu dels Països Catalans (Alcoi, Gelida, Altafulla, l'Hospitalet de Llobregat, entre altres) i artistes locals, estatals i internacionals en seran els principals protagonistes: des d'Ivette Nadal, Pau Alabajos i Lídia Pujol fins al francès Dominique A i tres músics veneçolans, país convidat del festival.

Pere Camps, director del BarnaSants, amb el cartell del 2016. Foto: Juan Miguel Morales

El director del BarnaSants, Pere Camps, ha presentat les xifres econòmiques de l'edició del 2015 en un acte de transparència, en tant que reivindica el BarnaSants més enllà d'un festival i el situa com un "projecte cultural". En total, aquest any la despesa ha estat de 409.398 euros, de la qual més del 50 % (206.098 euros) s'ha destinat a la programació artística. Un 20 % de la despesa fa referència a tasques de comunicació i promoció (82.033 euros), mentre que els sous i la seguretat social dels treballadors costa del 17% (69.757 euros).

Pel que fa al suport econòmic que rep per part de les institucions públiques, les dades il·lustren que l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat aporta més diners (77.000 euros) que la Generalitat de Catalunya (65.000 euros) o l'Institut de Cultura de Barcelona (42.000 euros). D'altra banda, la Fundació SGAE ha aportat 12.397 euros, mentre que des del Ministeri de Cultura de l'Estat espanyol (Institut Nacional d'Arts Escèniques i de la Música, INAEM) s'ha dotat el BarnaSants amb 12.000 euros.

La cultura del BarnaSants il·lumina els "consumidors actius"
El projecte cultural i social del BarnaSants va més enllà d'una programació musical estable i té la voluntat de garantir una pluralitat artística compromesa amb el context social. Pere Camps ha reclamat a les institucions que cal posar en valor la cultura, i preguntat pels canvis polítics actuals ha valorat: "L'examen de la veritat de la nova política passa pel paper que ha de jugar la cultura, eina bàsica per a la transformació pel canvi d'hegemonia, i de moment cal dir que no progressa adequadament".

Aquí podeu consultar la programació completa (el concert de Javier Ruibal s'ha suspès finalment).
Arxivat a: Enderrock, pere camps, països catalans, barcelona, barnasants, cançó d'autor, festivals