Blaumut, en paper

El llibre de la història del grup es publicarà al març amb il·lustracions del seu cantant

| 11/01/2016 a les 07:00h

La formació de pop d'arranjaments clàssics acumula dos àlbums des del 2012 i moltes alegries i treballs que es remunten uns anys abans. L'editorial Columna publicarà al març una bona aproximació a tot el seu univers amb el títol El llibre blau de Blaumut, que s'acompanyarà d'il·lustracions del cantant i guitarrista Xavi de la Iglesia i una cançó inèdita: "Previsions d'acostament", que serveix de leitmotiv del llibre. 

Blaumut. Foto: Diego Conti

Blaumut va debutar l'any 2012 amb el disc El turista (Picap), que el va situar com un dels grups revelació gràcies a la bona acollida de les cançons i l'enganxosa "Pa amb oli i sal". En les novetats editorials del 2016, l'editorial Columna ha avançat la publicació, prevista per al 23 de març, d'un llibre sobre Blaumut: El llibre blau de Blaumut.

Columna apostarà pel llibre del grup com a novetat de Sant Jordi i els defineix així: "Fenomen crossover del panorama musical català dels últims anys, Blaumut ha captivat nens, adolescents, pares i mares i, fins i tot, avis, gràcies a les seves cançons amables i les seves lletres tranquil·les i optimistes". L'obra vol reflectir tot l'univers sonor i personal del quintet des dels inicis de la banda i abans i tot, tot fent visible la implicació d'una àmplia xarxa de gent. 

Més que músics
No és ben bé una biografia de manual, ja que el llibre presenta els orígens del grup amb il·lustracions fetes pel líder de Blaumut, Xavi de la Iglesia. Aquest viatge literari i artístic ha estat teixit per les periodistes musicals d'Enderrock Helena Morén Alegret i Sandra Tello, a partir de les vivències que la banda els ha explicat, així com a través d'una vintena d'entrevistes a col·legues i amics del seu entorn. El llibre, a més, inclourà totes les lletres de De la Iglesia per a la banda.

"Previsions d'acostament", tema inèdit

Els seguidors del grup segur que ja han escoltat aquesta cançó en directe i és que forma part del repertori de la banda des del 2013. "Previsions d'acostament" va néixer arran d'un concurs titulat 'La llum a les ones' que organitza cada any l'Institut de Cienciès Fotòniques (ICFO), on els alumnes de diferents escoles de Catalunya escriuen relats i poemes al voltant de la llum. Un jurat n'escull una desena i els cedeix a grups de música per a què n'escriguin una cançó. Blaumut van partir d'un conte de Clara Pous, que també serà inclòs a la publicació.

Aquí teniu la imatge de la portada del llibre, amb una il·lustració de Xavi de la Iglesia
Foto: Arxiu Editorial Columna

Arxivat a: Enderrock, el llibre blau de blaumut, blaumut, columna edicions, llibre