El BarnaSants estrena vuit espectacles inèdits

Comença la 21a edició del festival de cançó d'autor

| 21/01/2016 a les 06:59h

Més de 100 concerts al llarg de tres mesos al voltant de la cançó d'autor. El festival BarnaSants encetarà la programació aquest dijous 21 de gener amb un espectacle inèdit dedicat a la jota al Teatre Joventut de l'Hospitalet. Serà una de les vuit produccions pròpies que es podran veure en aquesta nova edició. 

Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: Carles Rodríguez


El concert inaugural del BarnaSants Jotes de combat: compromís i poesia, una producció pròpia, començarà a les 20.30 h i es presenta amb una premissa sorprenent: "Reivindicar la jota com a origen de la cançó protesta". Hi prendran part l'emblemàtic grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, els grans revitalitzadors de la jota ebrenca en les darreres dècades i alhora portaveus musicals de les inquietuds socials a les comarques del sud de Catalunya; Miquela Lladó, cantautora i també cantant folk que, al capdavant de Música Nostra, ha donat ales als pals del ball de bot mallorquí; Eliseo Parra, una altra veu històrica que no ha parat d'explorar llenguatges d'arrel ibèrica des dels temps de la Barcelona Laietana, i Eva Dénia, cantautora de Gandia amb un peu a la tradició oral i l'altre en els grans mons de la bossanova, el jazz, la cançó francesa...

La jota –a més de pals germans de la tradició ibèrica com els boleros, els fandangos i les seguidilles i els antics i evocadors cants de batre– serà l'eix central d'un concert que incidirà en el vessant més crític i reivindicatiu del folk. El grup base del concert estarà format per Jordi Fusté, Josep Lanau ‘Mitxum’, Kike Pellicer, Sergi Molina, Merxe Martínez Xavier Lozano, i com a artistes convidats hi haurà el dolçainer Pau Puig i la rondalla del Guardet Lo Cantador.

Més espectacles inèdits

En aquesta edició el BarnaSants aposta per vuit produccions pròpies úniques i exclusives. A banda del concert inaugural, el festival recuperarà la memòria històrica a l'espectacle Sota les cunetes. Justícia!, dirigit per Alfons Olmo (VerdCel); celebrarà el 25è aniversari de la llibreria Pròleg de literatura feminista amb quatre cantautores (Meritxell Gené, Montse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal); el 15è aniversari la productora de Gavà Les Nits de l'Art amb els músics que n'han format part; un homenatge a Francesco Guccini amb la presència del cantautor italià i artistes locals i amics; un recital en record a Federico García Lorca i la seva obra de la mà de la malaguenya Vanessa Martín; les cançons d'Ovidi Montllor en un format simfònic que va tancar l'edició anterior del BarnaSants i que arribarà a la ciutat comtal, i un concert molt especial per retre un sentit homenatge a Javier Krahe, un dels músics més estimats al festival.  

Trobareu tota la informació detallada al web del BarnaSants.
Arxivat a: Enderrock, Barnasants, jota, Quicos, Eliseo Parra, Eva Dénia, Miquela Lladó