El mestissatge més Animal

El nou grup de fusió es presenta en un videoclip acompanyat d'artistes com Txarango i La Pegatina

| 22/01/2016 a les 07:00h

A l'escena mestissa hi ha una gran germanor, i així s'evindencia al primer videoclip d'Animal, "Només amb tu". Es tracta de la presentació d'un nou grup, Animal, una proposta que combina pop, reggae i soul desinhibit. Passejant pel Born de Barcelona s'acompanya d'una quinzena de músics: des d'Els Catarres, La Pegatina, Txarango Buhos fins a Ítaca Band, 9Son o Trast.
Animal. Foto: Bernat Almirall

El músic de Sant Quirze del Vallès Gerard Aledo (veu i guitarra) va començar en el món de la música amb el grup AlQuadrat, una proposta de fusió de ska, rock i reggae. Paral·lelament conreava la seva part més íntima i personal rere el nom del cantautor Sr. Smizz. A través d'un canal de Youtube penjava les cançons que enregistrava a l'habitació de casa. A final d'any va publicar l'últim vídeo, on s'acomiadava del projecte i s'intuïa que alguna cosa havia de passar. A EDR en revelem l'entrellat i estrenem en exclusiva "Només amb tu", una de les cançons del primer disc d'Animal, que es titularà Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016) i sortirà a la llum el 16 de febrer. 

Al videoclip hi trobareu moltes cares conegudes, una bona representació de la música mestissa catalana. Però com s'ho ha fet per contactar amb tots? "Els conec de coincidir en concerts amb AlQuadrat. Són grups que jo havia buscat al Youtube, i ara són amics. Per proposar-los de sortir al clip vam tenir molt en compte que jo en tingués el contacte: els trucava i els explicava si hi volien participar. A més, són grups de mestissatge, però cadascun mescla diferents estils: La Sra. Tomasa electrònica i música llatina, Txarango reggae i latinCaipirinhas Rumberos es basen en la rumba... i se suma tot." 



En el cas d'Animal, sobre una base de pop i reggae hi introdueix la música negra, i en segon terme en algunes cançons ens remet al folk per la presència de guitarra i veu. "El soul és un estil que vaig descobrir fa tres anys i em torna boig, és ànima", explica Aledo.   

Neix l'Animal
L'estiu del 2014 Gerard Aledo va treballar conjuntament amb el bateria i productor Ermengol Mayol en la cançó estiuenca del seu poble ("Amagats en un calaix"), i a partir d'allà van tenir clar que havien de fer alguna cosa plegats: "Vam començar a treballar en un disc amb cara i ulls que no fos d’autor de mestissatge, sinó que vam crear una banda, on el missatge és clarament la part intimista d’aquest autor de lletres, però hi posem la canya d’una banda. Animal és això: sentiments però també l’instint de ser canyero", valora Aledo. 

Animal publicarà el seu debut discogràfic el proper 16 de febrer en descàrrega gratuïta a través del seu web. Haurem d'esperar fins al 21 de maig per escoltar la nova banda en directe: debutaran al Guitar BCN a la sala Bikini. 
Arxivat a: Enderrock, barcelona, videoclip, mestissatge, animal