A les profunditats de L'Home Brut

Estrenem el clip "Brutícia" del seu primer disc, 'Cants de balena'

| 25/01/2016 a les 12:00h

Finalista a la millor maqueta dels Premis Ovidi 2015, L'Home Brut es va formar com a trio, però per enregistrar el seu debut discogràfic i fer més gran el projecte, els valencians van decidir introduir-hi una altra guitarra. El grup es mou entre el rock alternatiu i una sonoritat indie, amb lletres introspectives. A Enderrock.cat estrenem el primer videoclip de la banda, "Brutícia", un cant contra de la corrupció. 

L'Home Brut. Foto: Andrea Penalba


D'aquí a una setmana s'acaba la campanya de micromecenatge que han impulsat els valencians per inançar el seu primer disc d'estudi, Cants de balena (Mésdemil, 2016). El disc sortirà a la venda el 3 de febrer, però a Enderrock.cat avancem una de les cançons al seu nou clip, realitzat per Àlex Blat, "Brutícia": "És la cançó més explícita que tenim i parla de la corrupció. Volíem allunyar-nos de coses serioses i potser resulta còmic que sortim asseguts dinant. La idea visual gira al voltant del concepte de la cançó, on presentem quatre personatges molt porcs i elitistes", explica el guitarrista Lolo Samper. Es tracta d'un cas excepcional i és que tal com assegura Samper, els membres de L'Home Brut "en condicions normals no mengem així". 


Eneas Ribelles (veu i baix), Xavi Llàcer (guitarra), Alexandre Sanjuan (bateria) i Lolo Samper (guitarra) plantegen onze cançons rockeres que d'entrada miraven cap amunt però han acabat endinsant-se en les profunditats: "Quan vam començar a fer les cançons narraven un viatge, un personatge que de vegades està perdut, fuig o troba un camí. Al principi ho vam plantejar com un viatge a l'espai, però a mesura que anaven passant els dies vam canviar de xip i més aviat es tractava d'un viatge a les profunditats. Les lletres d'Eneas són molt introspectives, hi ha molta metàfora, no són gaire explícites i es poden llegir de moltes maneres".

Cants de balena ha estat produït a quatre mans per Tono Hurtado de Globo Estudio i Àlex Martínez (cantant i guitarrista de Tardor). 

Un mes després de la sortida de l'àlbum, concretament el 3 de març, L'Home Brut engegaran la gira de presentació a la sala Matisse de València. 
Arxivat a: Enderrock, indie, rock alternatiu, estrena, videoclip, país valencià, l'home brut, rock