Núria Graham obrirà el Curtcircuit 2016

La cantant osonenca hi presentarà un grup convilatà, Germà Aire

| 29/01/2016 a les 13:00h

La quarta temporada del Curtcircuit, organitzat per l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i especialitzat en la visualització i impuls de propostes artístiques emergents dins el teixit musical, arrencarà el proper 12 de febrer a la sala Apolo de Barcelona amb l'actuació de Núria Graham i Germà Aire. La vigatana fa enguany intercanvi de rols, ja que ella mateixa, que ara pren el paper d'artista consolidada, va ser presentada per La iaia a l'edició del 2013 quan només tenia 16 anys.

Núria Graham. Foto: Arxiu Enderrock

Núria Graham presentarà a l'Apolo el dia 12 les cançons d'un nou EP, després de l'extensa gira de presentació del seu àlbum de debut, Bird Eyes (Halley Records, 2015), i ara és ella la que farà d'amfitriona més popular per a Germà Aire, que després del seu debut amb el Ball del cel (Famèlic, 2014) presenten les noves cançons d'Imprigionato en format reduït, a quatre mans amb el tàndem format per Luca Masseroni i Andreu Ribas (Mates Mates).

Però el Curtcircuit no té una sola línia de programació. Tal com van presentar ahir en roda de premsa els seus organitzadors i com va declarar Carme Zapata, gerent de l'ASACC: "No hi ha un sol eix de programació, perquè tot i que la primera edició sí que es basava en un artista consolidat que presentava un artista novell, no hi ha tants artistes consolidats per portar, després de quatre edicions. El que sí que hi ha són grans grups que volen mostrar les seves propostes d'una manera descentralitzada (no només a Barcelona) i/o en un ambient més pròxim d'una sala o club, i bandes que s'ajunten per tenir totes dues més públic i adquirir-ne de nou".

L'èxit de la programació ha fet que, si l'any passat van programar un total de 44 concerts, enguany ja tinguin sobre la taula 39 propostes d'ara fins a la primavera, quan programen fins al desembre. La política de preus reduïts també ajuda en l'augment del públic per a aquestes propostes, que abans tenien pocs aparadors on mostrar-se i que en el Curtcircuit troben un espai ideal.

Els artistes fan entre un i quatre concerts cadascun, a diferents sales. I des del febrer fins a final d'any s'ha anunciat els següents duets d'artistes i grups: Nueva Vulcano + Las Ruinas (18 de febrer, Sala Apolo, BCN); '77 [Seventy Seven] + Schizophrenic Spacers (5 de març, Sala Bikini, BCN); Dani Nel·lo + The Sick Boys (18 de març, Cafè del Teatre, Lleida); Joan Miquel Oliver + Maria Arnal i Marcel Bagés (L'Alternativa, la Bisbal d'Empordà); Nakany Kanté + Calima (30 de març, La [2]Apolo, BCN); Xarim Aresté + Caïm Riba (8 d'abril, La Capsa, el Prat de Llobregat); Delafé + Carla (9 d'abril, Cafè del Teatre, Lleida, i 29 d'abril, Clap, Mataró); Los Tiki Phantoms + Motorzombis (11 d'abril, La Mirona, Salt); i Red Mosquitos + Ella Speed (30 d'abril, Razzmatazz 3, BCN).

Properament s'anunciarà altres llocs i dates, per a artistes com El Salao + Pere MartínezSara Pi + Enric VerdaguerEl Petit de Cal Eril + Ran, Ran, RanAlma Afrobeat + Moya KalongoOs Meus Shorts + SewardSanto Machango + Mampön, Sanjosex + Judit Neddermann... I presentacions de nous discos, com els d'Astrio i Mazoni, a més de novetats en la programació de Femení Singular (en diferents estils, soul, pop, cançó o enguany també flamenc), com la proposta de soul de Koko Gin & The Tonics.
Arxivat a: Enderrock, núria graham, curtcircuit, cicle