Els Catarres, Blaumut i Manel tornen al Canet Rock

Els Pets faran un concert amb els seus grans èxits seleccionats pel públic

| 04/02/2016 a les 12:09h

Els tres primers grups anunciats per al Canet Rock d'enguany van ser Els Catarres, Aspencat i La Raíz, que ara que s'ha anunciat el cartell del festival, compartiran escenari amb bandes emergents com Animal. El nou xou de La Gran Pegatina, l'espectacle La pols i l'era i les cançons de LGP-Sangraït formen la tercera edició del festival, que tindrà lloc el 2 de juliol al Pla d'en Sala.
Els Catarres al Canet Rock 2015 Foto: Xavier Mercadé

En una roda de premsa celebrada aquest matí a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona s'ha anunciat el gruix del cartell de "l'edició més participativa" del ben tornat i mític festival maresmenc. La directora general de Canet Rock, Gemma Recorder, ha remarcat que "Canet Rock és més que un festival, és un acte de romanticisme que conserva l'essència del que va ser el Canet Rock dels anys 70 i permet gaudir d'una nit d'estiu a la vora del mar fins la sortida del sol."

El primer dissabte de juliol d'aquest 2016, la tercera edició del Canet Rock obrirà les portes a les 16 h per servir, una vegada més, 12 hores de música i festa. L'escenografia d'enguany serà interactiva, hi haurà una gran pantalla on es projectaran fotografies dels grups del festival retratades pel públic. Per a l'ocasió, comparteixen cartell grups que encara no havien pujat a l'escenari del Canet Rock, altres que repeteixen amb formats nous i també espectacles inèdits.

Sidonie debutaran per primera vegada al Canet Rock, igual que dos grups valencians d’èxit, Aspencat i La Raíz, aquest últim presentarà el nou disc Entre poetas y presos (Propaganda pel Fet!, 2016). Entre els repetidors d'edicions anteriors hi haurà Els Catarres, Blaumut, amb el disc El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015) i Manel, que presenten nou àlbum aquest 2016. Les cançons de Sangtraït també sonaran a l’escenari interpretades per Quim Mandado, Joan Cardoner i Martín Rodríguez (Los Guardians del Pont): el repertori serà una selecció dels deu temes més emblemàtics de la història del grup de la Jonquera. Per a l’ocasió, el guitarrista Josep Maria Coro tornarà a tocar amb ells.

L'home-karaoke Miquel del Roig serà present a la tercera edició del Canet Rock "per mostrar com es pot fer votar a 25.000 persones tan sols amb una guitarra i una veu". Així ho afirma Laura Duran, directora artística de Canet Rock, que auncia també "la primera aposta a cegues del festival" fent referència als Animal: "encara no han pogut demostrar el seu talent - el seu disc està a punt de sortir del forn - però estem segurs que sentirem a parlar d'ells durant els propers mesos".

De manera exclusiva, també hi seran Els Pets, que realitzaran un concert d’èxits amb un repertori seleccionat pel públic: durant un mes es podrà escollir a través del web del festival el repertori que ressonarà a Canet. Les altres dues actuacions del festival etiquetades com a "úniques i singulars" són el nou xou de La Gran Pegatina i l’espectacle col·lectiu La pols i l’era (encapçalat per Guillamino i Oriol de Balanzó). El cartell de la tercera edició del Canet Rock encara no està tancat, constarà d'un parell de bandes més i del grup guanyador del premi de votació popular del concurs sona9, que l'any passat es van endur els Lausana.
 
Arxivat a: Enderrock