Un febrer d'instints amb Animal

La revista encarta un EP d'Adrià Puntí amb dues versions de David Bowie

| 03/02/2016 a les 07:00h

Qui diu que el febrer és fred? Els ritmes més càlids propis del mestissatge protagonitzen la portada de la revista Enderrock 245 amb el debut d'un nou grup: Animal. Aprofitem per fer un recorregut per l'escena a través de les samarretes que llueixen a dalt i a baix de l'escenari amb l'alineació de fusió: Txarango, La Pegatina, Els Catarres, Oques Grasses, 9Son, Ítaca Band i Bonobos, entre altres. Per recordar el llegat i la rellevància de David Bowie en recollim l'opinió d'artistes catalans, i amb la revista s'encarta un EP de quatre cançons d'Adrià Puntí, dues de les quals són versions del músic britànic. En l'actualitat musical hi destaquen els nous discos de Pau Alabajos, Joana Serrat, Novembre Elèctric i el nou projecte de Guillamino i Oriol de Balanzó La pols i l'era. El trio Ovidi al Cub fa balanç de l'Any Ovidi i es compleixen 25 anys de la publicació del disc Ben endins (Salseta Discos, 1991) de Sopa de Cabra.

Animal. Foto: Noemi Elías


Animal
és una nova descoberta mestissa que debuta aquest febrer amb el seu primer disc, Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016). Ens endinsem en les profunditats del gènere de la banda vallesana amb el seu artífex, Gerard Aledo, que muda el vestit de cantautor a Sr. Smizz pel de frontman mestís a Animal. Es tracta d'un nou grup que se suma a la gran família de l'escena mestissa i festiva catalana. Al seu primer videoclip, "Només amb tu", es presenta acompanyat d'una multitud de bandes, i és per això que a la revista fem un recorregut per l'escena a través de les samarretes que els identifiquen. 

Però qui ha reivindicat sempre "La samarreta" és Ovidi Montllor, i per fer balanç de l'Any Ovidi, en què s'han commemorat 20 anys de la mort del referent alcoià, en conversem en profunditat amb el trio Ovidi al Cub: el polític David Fernàndez, el poeta David Caño i el músic Borja Penalba.

El duet entre Guillamino i Oriol de Balanzó ha teixit un nou projecte titulat La pols i l'era (BankRobber, 2016) que també veurà la llum aquest mes. Es tracta d'un conjunt de noves compsicions de pop ie-ié en català on han col·laborat Núria Feliu, Ernest Crusats (La iaia), Joan Colomo, Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Francesc Burrull, Òscar Dalmau (Dj Phil Musical) i Eduard Gener, entre altres.

Novembre Elèctric publicarà un nou disc acústic, Tremole (Mésdemil, 2015), del poemari homònim del jove Hèctor Serra; Pau Alabajos presenta la seva referència més pop, enregistrada als Estats Units amb el productor Brad Jones, i Joana Serrat ens avança les intimitats del seu tercer àlbum, Cross the Verge (El Segell / Loose Music, 2016), aquest enregistrat al Quebec i produït per Howard Bilerman.

Celebrem els 25 anys del disc Ben endins (Salseta Discos, 1991) de Sopa de Cabra i presentem 10 coses que no sabies (o no recordaves) d'un dels treballs més rellevants de la història de la música catalana. 

La foto del mes de Xavier Mercadé és per al concert simfònic de Lax'n'Busto al Palau de la Música, i el Sona 9 arriba amb la imatge renovada i a punt per a la 16a edició del concurs. 

A la secció d'opinió Acords i desacords és el torn d'Anna Roig i del periodista musical i cultural Josep Martín, mentre que la crònica històrica del rock català del periodista Oriol Rodríguez repassa els segells discogràfics de música de l'època.

Adrià Puntí homenatja David Bowie
El geni saltenc, guanyador del premi a millor disc de l'any segons la crítica dels Premis Enderrock 2016 per a La clau de girar el taller (Satélite K, 2015), és un gran admirador de Bowie. Per recordar una de les figures més rellevants de la música moderna, la revista Enderrock encarta un EP titulat Adrià Puntí... i un cop de bow-í (El Tren d'Olot, 2015) que conté dues versions del cantautor britànic (“Heroes” i “Rock’n’roll suicide”) i dues peces del llibre-disc Enclusa i cop de mall (Satélite K, 2015), "Amb el lliri a la mà” i “Flor d’un dia”, juntament amb un reportatge amb les reaccions dels músics davant la mort de l'artista. La portada ha estat dissenyada pel mateix Puntí.

Arxivat a: Enderrock