Carles Belda presenta Monstres of Rúmbia

L'acordionista serà el Músic del Mes i portarà la rúmbia a les aules

| 05/02/2016 a les 15:00h

El proper dimecres 10 de febrer a les 13 h La Vinya del Senyor (plaça de Santa Maria 5, Barcelona) acollirà l'acte de presentació del nou espectacle i el disc Monstres of Rúmbia. Encapçalat pel músic vallesà Carles Belda, el repertori recorre l'atles sonor referencial d'un estil nascut al Vallès, la rúmbia.  

Foto: Juan Miguel Morales


A l'acte hi haurà l'impulsor del projecte i les dues capçaleres que hi han donat suport: Enderrock i Vallesos. Per cloure, tindrà lloc una cercavila des de la plaça de Santa Maria fins al Born Centre Cultural, com a preludi del concert de presentació.

La rúmbia és un estil que fusiona la rumba i cúmbia, que al llarg de dues dècades han defensat grups referencials, des de Dusminguet i Pomada fins a Tetuà, Batak i Víctor Pedrol. Monstres of Rúmbia s'ha materialitzat en un disc que han distribuït les revistes Enderrock i Vallesos juntament amb les seves publicacions.

El projecte també arriba als escenaris i dijous 18 de febrer es presentarà al Born de Cançons, el cicle de música i vi del Born Centre Cultural de Barcelona. Al costat de Carles Belda i Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) hi participaran una quinzena de monstres de la rúmbia.

La rúmbia a les escoles

Al llarg del mes de març la rúmbia entrarà a les aules de la mà de Carles Belda gràcies al cicle Músic del Mes. Es tracta d'una iniciativa pedagògica organitzada per Enderrock, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d'Educació de Barcelona. L'acordionista anirà als següents instituts barcelonins: IES La Guineueta, IES Les Corts, Institut Emperador Carles, Institut Quatre Cantons i Institut Príncep de Girona.
 
Arxivat a: Enderrock, rúmbia, carles belda, monstres of rúmbia, born de cançons, barcleona, vallesos