L'1x1 d'El Conjunt del Miracle

Xarim Aresté presenta cadascun dels músics que l'acompanyen avui a l'Auditori

| 05/02/2016 a les 07:00h

El segon disc de Xarim Aresté, La rosada (BankRobber, 2015), guardonat per la crítica dels Premis Enderrock 2016 com a Millor disc de pop-rock, creix en directe amb una formació de luxe de deu músics: El Conjunt del Miracle. Aquest divendres 5 de febrer presenten el nou espectacle a l'Auditori de Barcelona, en el marc del festival BarnaSants. A Enderrock.cat anunciem els guanyadors de 2 entrades dobles, i Aresté ens presenta la seva nova banda. 
Xarim Aresté. Foto: Noemi Elías

Miquel Sospedra (baix):
"És el millor centrecampista que em puc imaginar. Sempre és allà baix defensant quan se'l necessita, reparteix amb elegància i a més té olfacte de gol. Què en puc dir, de fet, si ja és tota una llegenda?".

Ermengol Mayol (bateria): "És el cor imparable que ens fa ser a terra i ens fa volar quan sembla que tot vagi més magre. S'ha fet al carrer i té una visió molt personal de la música. Sempre buscant, a més. Ens fa de bateria però podria fer qualsevol altra cosa també, i de fet, ho fa". 

Pep Garau (trompeta): "És un dels millors trompetistes de la seva generació i d'altres generacions que no són la seva. El seu amor pel jazz no té límit. El bell amic... Si n'hem passat de coses junts... I cada vegada em sento més honrat de poder tocar amb ell. En Pep és a anys llum. És el nostre Messi".

Ricard Sohn (teclats): "Un altre bell amic. En Ricard és una de les coses més boniques que m'han passat a la vida. Pocs m'han ensenyat tant. I la seva sensibilitat ens continua acollonant a tots dia sí i dia també. És un mag lliure com ell sol, impossible de no estimar. Aniria fins a la fi del món amb ell, si calgués".

Tomeu Garcias (trombó): "Lo d'en Tomeu Garcias no té nom encara. La seva musicalitat és un torrent serè i inesgotable. És un pou de música exquisida. I tot ho fa fàcil i somrient. Jo em sento sord al seu costat. Quin raig de llum!".

Josep Munar (guitarra): "És el meu guitarrista predilecte. Així ho dic. Quan el sento tocar em cauen els collons a terra. La classe amb què acompanya. La manera com s'enfada en els solos. El so, el ritme. Destaca en tot, el cabró. Quin paio. Ja està bé, home".

José Carlos Cubas (percussió): "És un veritable regal que en José Carlos Cubas ens acompanyi. Ell és l'autèntic músic total. Mestre en tot. Desprèn saviesa quan toca la pandereta. I si agafa les congues perds directament el coneixement. És un gran teòric amb les mans pelades. N'hi ha pocs d'aquestos".

Eduard Font (teclats i piano): "Ve en qualitat de geni. Encara no sabem quin instrument tocarà. Li hem demanat que vingués a fer lo que li sortís del nap, i espero que ho faci. L'Eduard és un músic ninja. Si vol pot escriure una òpera, però potser aquell dia prefereix tocar la bateria amb un grup punk". 

Neus Tamayo (violoncel): "És una altra rara avis. Té un parell de superpoders... Jo flipo. Amb la Núria es foten a tocar i és llavors quan sentim el miracle a les nostres pells. La Neus és valenta i generosa. Sent la música i la seva intensitat em contagia".

Núria Maynou (violoncel): "És una instrumentista impecable amb una sensibilitat molt aguda per la improvisació. Tot i que ve del món clàssic la seva sensibilitat va molt més enllà. És una gran sort que toqui amb nosaltres. Realment, la seva suma ens eleva molt. Quan sonen els xel·los és com entrar en una altra dimensió".

Una estrena miraculosa

Aquest divendres començarà la gira de Xarim Aresté & El Conjunt del Miracle a l'Auditori de Barcelona (21.30 h), en el marc del Festival BarnaSants. A Enderrock.cat i EDR sortejàvem dues entrades dobles per assitir-hi i ja en tenim guanyadors: Mercè Pérez i Jordi Morlans. 

Arxivat a: Concursos, el conjunt del miracle, xarim aresté, barnasants, la rosada, barcelona