La Folie, més enllà de l'amor romàntic

Estrenem dues cançons del seu primer disc, on col·labora Joan Rovira

| 12/02/2016 a les 10:00h

Una fusió de cançó-pop, poesia i r'n'b arriba de la mà de La Folie, un quintet barceloní que la setmana que ve debutarà amb el seu primer disc, Traficants de somnis (Petits Miracles, 2016), retrats sobre l'amor des d'una òptica que potser no és de pel·lícula, però que té la mateixa força. A Enderrock.cat podeu escoltar-ne dues cançons, en una de les quals els acompanya Joan Rovira.

La Folie. Foto: Arxiu Petits Miracles

Una fusió de pop i retocs de r'n'b conjuguen l'essència de La Folie. El quintet barceloní va guanyar la darrera edició del Concurs Track del Vendrell, i com a premi han pogut enregistrar el seu primer disc,Traficants de somnis, als estudis La Casamurada amb el productor Raul del Moral (Cece Giannotti, Seward, Ayala, Txell Sust i Llibert Fortuny), que també ha treballat a l'estudi amb Izah. El disc l'editarà el segell Petits Miracles i sortirà en format digital el 17 de febrer.

Una de les cançons que podeu escoltar a Enderrock.cat és la que dóna nom al disc, i en un inici parla d'una història alternativa de la Diada de Sant Jordi que explica un avi al seu nét, però va més enllà: "La lletra parla de traficants de somnis que van escampant-los pel món. Però si en treus un missatge global, la lletra vol trencar amb l'estereotip d'amor romàntic, que no ha de ser necessàriament entre un home i una dona, sinó que pot ser entre un home i un home, un avi i el seu nét, un amic i un altre... i això es perpetua a la resta de cançons del disc", explica la cantant i lletrista Paula Giberga. Al tema hi ha participat Joan Rovira:
 

L'altra cançó que estrenem, "Descalça", té una sonoritat més potent. Segons Giberga, "té el poder que buscàvem des del principi". I afegeix: "Parla de la dona alliberada. La història comença amb la sensació de sentir-se anul·lada, i a poc a poc va obrint les ales i es va expressant com ella vol,  i es va sentint guapa i bonica, com és ella".



El grup va néixer l'any 2012 de la mà del guitarrista i compositor Andreu Roig i de Paula Giberga. Al març de l'any passat hi van entrar nous membres i el projecte va prendre forma. Actualment són un quintet que completen Gerard Cassola (baix), Ferran Badal (flauta travessera i saxo alt) i Bernat Fisas (bateria).

Traficants de somnis (Petits Miracles, 2016) sortirà a la llum la setmana vinent en format digital, i el dia 1 d'abril arribarà a les botigues físiques. L'endemà el presentaran a la sala [2] de l'Apolo de Barcelona amb bona part dels músics que hi han posat el seu granet de sorra, com ara la cantant Àngela Fourquet, que també ha col·laborat al disc.
Arxivat a: Enderrock, la folie, estrena, joan rovira, traficants de somnis, barcelona, pop, cançó