La Lali és folki

Roba Estesa i De Calaix, a les Festes de Santa Eulàlia a Barcelona

| 12/02/2016 a les 06:59h

Fins al proper diumenge 14 Barcelona celebra la seva Festa Major d'hivern en honor a Santa Eulàlia. La programació inclou una bona pila d'activitats de cultura popular i dos concerts destacats de música folk aquest divendres 12 de febrer: Roba Estesa a l'avinguda de la Catedral i De Calaix al CAT.


Les flamants guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània i semifinalistes del Sona9 2015, Roba Estesa, actuaran aquest divendres 12 de febrer a l'avinguda de la Catedral, en el marc del cicle de concerts de la Lali Jove i del festival Tradicionàrius. El jove grup del Camp de Tarragona hi farà sonar el seu 'folk calentó', mentre prepara el que serà el seu primer disc, un àlbum gravat a Bubonera Records i que estarà produït per Xavi Vallverdú i David García, teclats i baixista dels desapareguts Bongo Botrako. A més, recentment han fitxat per Produccions Submarines de Reus –la casa de management de grups com Xeic! o Pepet i Marieta– i també han anunciat que actuaran al proper festival BioRitme, que tindrà lloc al pantà de Sau a final d'agost.

Després d'aquest concert a l'avinguda de la Catedral, el folk continuarà la mateixa nit al Centre Artesà Tradicionàrius, en aquest cas en clau de 'nova polifonia catalana'. A partir de les 22 h el grup De Calaix hi presentarà el seu quart disc, Veus al ball (autoeditat, 2015), produït per l'acordionista Carles Belda, on incideixen en la seva especialitat, el cant polifònic, però orientant-se especialment cap al repertori més ballable: jotes, ball plans, xotis, foxtrots, cançons de pandero, pasdobles... i també sorpreses i girs originals, com ara el d'una sardana que va mudant en tarantel·la al costat de Piero Pesce. Ah, i en aquest concert les laies hi entraran de franc!

Convidats maratonins

Un altre aspecte interessant d'aquestes festes de Santa Eulàlia és que tindrà la cultura popular mataronina com a convidada: per segon cop en la història el seguici festiu de Mataró es desplaçarà completament fora de la seva ciutat, per presentar-se a la capital catalana. Diumenge hi haurà entre altres diada castellera amb els Capgrossos de Mataró i cercavila amb gegants i nans, mostra de foc amb les diablesses, etc.

A més, aquest dijous 11 hi haurà el pregó dels infants i un espectacle inaugural amb l'Àliga de Barcelona com a protagonista, mentre que la llegenda de Santa Eulàlia s'explicarà amb dos balls protagonitzats per l'Esbart Ciutat Comtal i l'Esbart Santa Eulàlia, i també amb una ruta nocturna organitzada per l'associació Joan Amades.

Podeu consultar la programació completa de les Festes de Santa Eulàlia aquí.   
Arxivat a: Enderrock, Barcelona, Santa Eulàlia, De Calaix, Roba estesa, CAT, folk