Riuada de talent als barris de Barcelona

El concert de cloenda del projecte Cabal Musical, aquest 20 de febrer a l'Ateneu Popular 9 Barris

| 19/02/2016 a les 10:33h

Els joves dels barris de la franja Besòs són els protagonistes del Cabal Musical, un projecte d'innovació social per la inclusió a través de la música. Aquest dissabte 20 de febrer es farà el concert de cloenda de la segona edició. La cita és a l'Ateneu Popular 9 Barris a partir de les 19 h.  

Monica Makon és una de les participants al Cabal Musical 2015

Vuit propostes musicals de tots els estils, integrades per joves provinents de diversos barris dels districtes barcelonins de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris, es presentaran al concert final de Cabal Musical després de rebre classes i assessorament al Taller de Músics de Barcelona: el grup de funk i soul Big Funk Theory, la cantant i compositora de segell mediterrani Raquel Lúa, el guitarrista flamenc Ruselito, la vocalista de veu imponent Monique Makon, el raper de Trinitat Vella K-González, la fanfara femenina Balkan Paradise Orchestra, el quartet de violoncels de Nou Barris Bowns i la banda de rock setanter i psicodèlic The Mothercrow. Tots ells actuaran en un concert que estarà presentat per Miquel Ripeu i on també es projectaran els videoclips que han fet dins del projecte. La vetllada culminarà amb una sessió final del DJ Txarly Brown.

Música i inclusió
Cabal Musical és una iniciativa del Taller de Músics i l'Ajuntament de Barcelona que, des de fa un parell d'anys, treballa per donar visibilitat i sortides a la creativitat musical dels joves de la franja Besòs. Els participants en el projecte, després de passar una primera selecció, reben formació, orientació i eines per convertir les seves inquietuds creatives en projectes d'emprenedoria i introduir-se en el sector. El projecte, que d'aquesta manera també vol incidir en la transformació i dinamització de barris desafavorits, va arrencar l'any passat i enguany s'ha ampliat i s'ha incorporat a la nova estratègia Eix Besòs. De cara a aquest 2016, la intenció és estendre la proposta a més barris d'altres municipis del Baix Besòs.

En aquest enllaç podeu conèixer millor els vuit participants de l'edició 2015, i aquest vídeo resumeix força bé en menys de dos minuts què és i com és el Cabal Musical:


Arxivat a: Enderrock, Ateneu Popular 9 Barris, Taller de Músics, Cabal Musical