15 anys del Black Music Festival

De l'1 al 20 de març arriba una nova edició del festival gironí

| 20/02/2016 a les 07:00h

Jazz, soul, funk, reggae, blues sota el paraigua de la música negra: arriba de nou el Black Music Festival. La quinzena edició presenta espectacles inèdits com el tribut a Amy Winehouse a càrrec d'un dels seus coristes (Zalon), i The Gramophone Allstars i també arriba a Barcelona i Perpinyà. 

The Gramophone All Stars. Foto: David Rueda


El Black Music Festival es presentarà a Barcelona el primer dia de març, i el toc d'inici de la programació serà l'estrena a Catalunya de la formació Patax. Amants del latin jazz, el funk i el flamenc, homenatjaran el rei del pop Michael Jackson a la sala Luz de Gas. No serà l'únic tribut del cartell, i és que al costat de Zalon, un dels coristes que va acompanyar Amy Winehouse, la formació catalana The Gramophone Allstars oferirà un repertori conjunt en record a la diva del soul (19 de març, Salt). 

Un dels plats forts del festival és l'arribada de Stanley Clarke, un dels contrabaixistes més rellevants de la música negra (11 de març, Girona). Establint sinergies amb el país veí i la Catalunya Nord, el Black Music aterrarà a Perpinyà (12 de març) amb el septet parisenc Caravan Palace, referent de l'electroswing actual després de tres discos publicats.

Les bandes catalanes que defensen aquest gènere també hi seran presents, com ara Victor Branch (5 de març, Barcelona), els ebrencs La Soul Machine (11 de març, Barcelona), The Sey Sisters (12 de març, Fornells de la Selva), el grup a capel·la The Hanfris Quartet (13 de març, Cervià de Ter), l'estrena del nou disc de Ramon Mirabet (18 de març, Girona) i el doblet de The Gruixut's i The Risas (19 de març, Salt), entre altres.

De pícnic musical
Una de les novetats del festival és el Black Music Pícnic, que tancarà la 15a edició el diumenge 20 de març al Parc del Migdia de Girona. Serà un concert gratuït diürn amb les actuacionas de Roger Canals, A Contra Blues i la Black Music Big Band
Arxivat a: Enderrock, girona, black music festival, festivals, perpinyà, barcelona