Bonobos publiquen 'Crida!'

Avui surt a la venda el segon disc dels osonencs

| 26/02/2016 a les 07:00h

El pop és la nova bandera de Bonobos. El grup publica a través del seu web el seu segon disc Crida! (RGB Suports, 2016), un conjunt d'onze cançons vestides de missatge conscient i amorós, en les quals han comptat amb la producció de David Rossell (Dept., Brams).
Bonobos. Foto: Xevi Abril

La nova imatge de la portada de Bonobos reuneix els quatre elements al voltant dels quals gira el seu nou disc: "Les carpes cartogràfiques (terra) formen una boca encesa (crit i foc)  i colorista (el fons), com les ones sonores i la nostra música", valora el cantant Jordi Ginesta. Dissenyada per Partee Studio (Nyandú, XY), per al grup la portada ja és una declaració de principis de la seva sonoritat pop. 

Crida!
 sona diferent que el debut de BonobosAnimalànima (RGB Suports, 2014). “El nou disc ha guanyat pel que fa a missatge, alegria, festivitat i contundència, tot i que potser ha perdut en ball. Hem prioritzat que la música estigui al servei del que diu cada cançó, sense fixar-nos si cada melodia podria ser ballada o no. Crida explica més coses que el disc anterior, i penso que, com que la gent no ha d’estar tan pendent de si una cançó s’ha d’escoltar o s’ha de ballar, potser al final contagiarà molt millor els ritmes que Animalànima!”


 
Des que, fa un parell d’anys, Bonobos va aparèixer en el panorama català, se l’ha situat en l’òrbita de les bandes mestisses, una catalogació que sorprèn el grup: “Crec que se’ns associa massa directament a l’escena mestissa. Ja ens agrada, perquè hi ha temes que tenen l’aire mestís de la música de fusió, però cada cop tendim més al pop. Crida! és un àlbum de pop, i Bonobos fa pop festiu. Les cançons tenen voluntat popular amb estructura i melodies pop. Cal notar que al disc fins i tot hi ha guitarres de punk americà i arranjaments que es decanten pel funk i l’ska”.

Igualment se senten còmodes quan se’ls etiqueta com a música festiva en català, tot i que les noves cançons sonen diferent. “Potser hi havia molta gent que esperava un disc de mestissatge, però aquest no ho serà. Ens sap greu si decebem algú, però volíem marcar una línia. En la música festiva en català també hi ha d’haver grups de pop. Bonobos fa música de festa major, una etiqueta que pot englobar molts estils. Per a alguns pot sonar despectiu però nosaltres n’estem molt orgullosos. No hi ha dubte que el disc té un clar toc festiu, gràcies a temes com ‘Nostra terra’, que té aires d’havanera i cançó tradicional. Si ens ha sortit així és perquè és un treball molt sincer.”
Arxivat a: Enderrock, pop, bonobos, crida!