Joana Serrat publica 'Cross The Verge'

Ja està a la venda el darrer disc de la cantautora vigatana

| 11/03/2016 a les 07:00h

El tercer disc de Joana Serrat, titulat Cross The Verge (El Segell del Primavera/Loose Music, 2016), consolida la trajectòria de l'osonenca després del reeixit Dear Great Canyon (El Segell del Primavera, 2014). L'artista presentarà les noves cançons en directe el 18 de març a la sala Apolo de Barcelona.  

Joana Serrat. Foto: Alba Fernández

El seu disc anterior, Dear Great Canyon (El Segell del Primavera, 2014) va ser el disc de la seva vida. Però la vida musical continua amb un nou disc: "Hi ha un abans i un després en la meva carrera artística amb Dear Great Canyon, però també en la meva vida personal. En l'àmbit musical, amb el nou treball sento que he fet un pas endavant. He guanyat en seguretat a l'estudi de gravació i estic contenta de les decisions que he pres." Una seguretat que s'ha vist plasmada en aquest nou disc: "Ara per ara, puc dir que, de totes les gravacions, Cross the Verge és el treball del qual estic més orgullosa, tant pels resultats sonors com per l'ideari i l'imaginari", explica Serrat.

Joana Serrat
explica que aquest disc parla sobre la pèrdua: "De tot el que desapareix quan som fidels, coherents i honestos amb nosaltres mateixos. De totes les línies sense retorn possible que creuem. És, també, sentir el pas d'un huracà que tot ho arrasa quan algú que estimes traspassa. Cross The Verge és, en definitiva, un viatge que et manté atrapat entre dues realitats, entre dues ribes, deixant-te sense lloc de pertinença i sense terra ferma on caminar. D'alguna manera, quan et quedes atrapat entre dos mons, tot en el que et converteixes és pur instint."



Un gran equip
Serrat va viatjar als estudis Hotel2tango de Mont-real per gravar amb Gavin Gardiner (The Wooden Sky), Aaron Goldstein (Daniel Romano, City and Colour, Cowboy Junkies), Patrick Latreille (Sea Oleena), el seu germà Toni Serrat (The Great Canyoners, CARLA), Neil Halstead (Slowdive, Mojave 3), Ryan Boldt (The Deep Dark Woods) i Basia Bulat. El responsable de la producció i l'enregistrament ha estat, com en el disc anterior, Howard Bilerman (Arcade Fire, Godspeed You! Black Emperor, Vic Chesnutt): "El fet de repetir amb ell com a productor va ser un acte gairebé institiu. Compartim la idea que ens agrada fer discos atemporals, escoltar-los anys després i sentir-nos-hi represntats. M'agrada la figura de Howard Bilerman perquè, lluny de ser un productor intrusiu, és un far que guia i deixa que cadascú trobi el camí mitjançant la introspecció."

El resultat és un disc que es distribuirà al nostre país amb El Segell del Primavera, però que internacionalment quedarà a mans de la discogràfica anglesa Loose Music. El disc arriba a les botigues aquest 11 de març i es presentarà en directe el divendres 18 a les 20:30 h, en un concert a la sala Apolo de Barcelona.
Arxivat a: Enderrock, Barcelona, Sala Apolo, Joana Serrat, Cross the verge, Saskatoon