L'adéu a Discos Castelló

L'històrica botiga de discos del carrer Tallers de Barcelona tancarà el 31 de març

| 10/03/2016 a les 14:00h

El carrer Tallers de Barcelona és famós perquè acull a banda i banda botigues de discos, però arran de la crisi, cada dia els costa més aixecar la persiana. L'emblemàtica botiga Discos Castelló ha anunciat que tancarà el 31 de març, i des d'Enderrock hem demanat a dos establiments més com s'ho fan per sobreviure. 
 Discos Castelló. Foto: Xavier Mercadé

Així s'acomiada la botiga Discos Castelló, situada al carrer Tallers número 7 de Barcelona: "Estem liquidant. Gràcies per haver-nos acompanyat tots aquest anys." Aquesta és la frase que es pot llegir a la porta de l'establiment, que abaixarà la persiana per sempre el 31 de març. 

L'històrica botiga va obrir l'any 1928 i va rebre la Medalla d'Or de Barcelona l'any 2009. Des de fa set anys tenen problemes econòmics, i tal com ha explicat a Rac1 el propietari, Jordi Castelló, "el suport físic té un valor residual" i s'han vist obligats a tancar pels nous hàbits de consum musical. "Les descàrregues, tant les legals com les il·legals, ens han fet molt de mal", ha assegurat. 

A través del seu perfil de Twitter, Discos Castelló ha agraït el suport rebut: 

Uns metres més enllà de Discos Castelló, concretament al número 13, hi ha una botiga supervivent que compleix 25 anys: Discos Revolver. Pel que fa al cessament de l'establiment veí, han mostrat tot el seu suport, i l'encarregat de compres, Jordi Jover, s'ha lamentat a Enderrock: "Estem tots al mateix vaixell." 

En el cas de Revolver, Jover explica que han hagut d'acomiadar personal i "adaptar la botiga a noves necessitats" per sobreviure. "Mai hi haurà grans temps per a les botigues de discos", sentencia. La venda de discos ha disminuït des de l'entrada del nou mil·lenni, i des de les botigues "tenim una baralla constant amb les multinacionals per adequar el preu de venda als temps actuals", diu Jover.

Però no tot són males notícies, i és que enguany Revolver està d'aniversari. Per celebrar el quart de segle han editat un disc recopilatori amb bandes locals i estrangeres. Més endavant prepararan una possible sessió de dj's que són habituals compradors i amics de la botiga. 

Si sortim de la capital catalana, una de les botigues emblemàtiques de discos la trobarem a la Rambla de la Llibertat de Girona. Moby Disk va néixer fa 23 anys i ha canviat fins a quatre vegades de lloc. El seu propietari, Pemi Planas, explica que la nova localització, més cèntrica, els ha "obert més comercialment". El merxandatge i els vinils, que revifen, són els productes que més es venen, i al darrer "li falta poc per equiparar-se als cds, quant a vendes".

El propietari de Moby Disk ha criticat l'augment de l'IVA cultural en el sector del disc, ja que es tracta d'un 21% i hauria de ser un 4%, com en el cas dels llibres.

Des de Girona, lamenta el tancament de Discos Castelló, i Planas assegura: "Hem de continuar lluitant i la gent que encara quedem hem de donar-nos suport, no som pas competència." 
Arxivat a: Enderrock, carrer tallers, barcelona, botigues de discos, revolver, moby disk, discos castelló