Neix el premi Teresa Rebull

S'engega en el marc de la XIX Fira Mediterrània de Manresa

| 14/03/2016 a les 07:00h

Durant  la fira manresana (que enguany se celebrarà del 6 al 9 d'octubre) es premiarà el millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. El guanyador rebrà 5.000 euros per a la producció del projecte. 

Fira mediterrània. Foto: Anna Brugués

Del 6 al 9 d'Octubre tindrà lloc la XIX Fira Mediterrània de Manresa, on es presentarà el guardonat del nou premi Teresa Rebull, que arriba de la mà del departament de cultura de la Generalitat de Catalunya i l'organització de la fira. Aquest premi neix amb la intenció de donar suport als projectes musicals que es trobin en el marc de la cultura popular i tradicional.

La convocatòria per presentar els projectes està oberta des de principi de març i es tancarà el 30 d'abril. El guanyador rebrà 5.000 €, que es destinaran íntegrament a la producció del projecte premiat, arranjaments, direcció i escenografia, entre altres aspectes. El jurat estarà format per cinc personalitats reconegudes en l'àmbit de la música i la cultura popular, que tindran en compte la qualitat artística i la viabilitat econòmica del projecte, entre altres criteris. Podeu consultar les bases del premi a la seva pàgina web.

Aquest premi neix com a homenatge a la trajectòria vital de Teresa Rebull, cantant, pintora i activista catalana que ens va deixar durant l'abril de l'any passat. Rebull, coneguda com 'l'àvia de la Nova Cançó', va dedicar la vida a la lluita feminista i antifranquista, alhora que treballava fermament per la cultura catalana. 
Arxivat a: Enderrock, Teresa Rebull, Fira Mediterrània, Manresa