Judit Neddermann i Love of Lesbian, d'estrena

L'agenda de concerts del primer cap de setmana d'abril

| 31/03/2016 a les 15:00h

El cicle EnciSAT! tanca l'edició d'enguany amb l'estrena del nou disc de Judit Neddermann, mentre que el festival Strenes inaugurà la quarta edició amb Love of Lesbian dalt d'un terrat gironí. Per la seva banda, el BarnaSants programa Alessio Arena, Xavier Baró i Jo Jet i Maria Ribot.

Xavier Baró. Foto: Juan Miguel Morales. 

Aquest dijous 31 al festival BarnaSants el públic podrà escollir entre el concert que ofereix el duet sard DuoTrio i el cantautor napolità Alessio Arena. DuoTrio són un duet format per Vanessa Bissiri i Carlo Doneddu que interpreten cançons d'autor passant pels ritmes llatinoamericans. Per poder gaudir del seu concert s'ha de reservar les entrades per correu electrònic. Per altra banda, l'escriptor i cantautor italià però català d'acollida Alessio Arena, actuarà a l'Hospitalet de Llobregat presentant el seu nou disc La secreta danza (Temps Record, 2016).

El primer dia d'abril Xavier Baró, Aurora Feliú i Jo jet i Maria Ribot seran els protagonistes del festival de cançó d'autor. El cantautor de Ponent, Xavier Baró estrena de manera absoluta el seu desè disc La ruta dels genets (Quadrant Records, 2016) acompanyat per diversos músics i convidats. Acostumats a actuar en escenaris singulars, Jo Jet i Maria Ribot, baixen dels terrats per arribar a la sala Iguana de Barcelona (C. de Rosés, 46). Per altra banda, Aurora Feliú filla de Vicente Feliú, qui va ser el fundador del Movimiento de la Nueva Trova a cuba, aterrissa a a la capital catalana per presentar el seu propi repertori. A l'edició del BarnaSants de l'any 2012 ja es va poder gaudir de Feliú però en aquell moment únicament reinterpretava la trova cubana.  

Al barri de Sant Andreu, Judit Nedderman presentarà el seu segon disc Un segon (Satélite K, 2016) en la cloenda del cicle EnciSAT!. El concert comptarà amb dotze convidats que pujaran a l'escenari a acompanyar a Nedderman i la seva banda. La maresmenca també ha publicat un petit documental on s'explica el procés de creació i enregistrament d'aquest segon disc.



El cicle de música negra Balckstage de la sala Almodobar de Gràcia engegarà el quart mes de l'any amb el guitarrista de Marina BBFace & The Beatroots Frank Montasell i el seu debut en solitari Mai és massa (DiscMedi, 2016). 

Dissabte 2 d'abril començarà la quarta edició del festival gironí Strenes amb un concert sorpresa que ja s'ha donat a conèixer a dalt del terrat de l'Oficina de Turisme de Girona. Love of Lesbian presentaran un tast de les cançons del seu darrer disc El poeta Halley (Warner, 2016) una recerca per la bellesa lírica de la banda del Baix Llobregat.

El BarnaSants descansa dissabte per tornar l'endemà amb el desè aniversari de VerdCel i Cor de Carxofa. L'associació fomenta la glosa i el cant improvitzat dels Països Catalans en les seves diverses formes. El recital es basarà en la poesia de Josep Pedrals i l'acordió de Carles Belda. Pel que fa al concert del cantautor uruguaià Daniel Vigglietti de diumenge 3 d'abril a la Nova Jazz Cava de Terrassa canvia de data: se celebrarà el 9 d'abril a la mateixa sala egarenca.
Arxivat a: Enderrock, strenes, judit neddermann, Jo jet i Maria ribot, encisat, Xavier Baró, Alessio Arena, VerdCel, DuoTrio, Cor de Carxofa, Aurora Feliú, BarnaSants, agenda, festivals