El nou ritual sonor de Doctor Prats

L'electrònica se suma al mestissatge festiu dels vallesans al seu nou disc, 'Aham sigah'

| 31/03/2016 a les 07:00h

Aham sigah (Música Global, 2016) és el crit de guerra de Doctor Prats que augura festa i fusió, i que els ha dut a endinsar-se en l'electroswing més ballable al seu segon disc. L'àlbum sortirà a la venda el proper 5 d'abril, i a Enderrock.cat ja en podeu escoltar un avançament.
Doctor Prats. Foto: Arxiu del grup

L'inici de Doctor Prats va ser molt ràpid, i amb prou feines la banda es coneixia. El cantant i guitarrista Marc Riera feia temps que tenia cançons pròpies, i va anar engrescant músics propers per enregistrar Patates amb peix (autoeditat, 2015). 

Va ser als directes on el grup va fer pinya i on va néixer el crit de guerra que esdevindria el títol del següent treball, Aham sigah (Música Global, 2016): "Aquest disc parla de nosaltres, s'ha fet amb molt poc temps i té molt més l'essència de la banda que l'anterior. Ja tenim una edat i hem viscut moltes experiències, així que hem tret les frustacions del calaix i ens hem deixat anar", valora el líder de la formació. 



Produït per ells mateixos conjuntament amb David Rosell (Dept., Brams), en la aquesta festa musical Doctor Prats han volgut investigar en l'electrònica: "Aquest disc ens ha servit per aprendre. Al principi va ser un fracàs perquè tot quedava cutre. Hem tingut al costat gent més entesa en la matèria, com ara Manel Bach (DET), però no hem volgut perdre els patrons típics de swing i cúmbia". 

L'àlbum sortirà a la llum el 5 d'abril, i el 14 de maig el presentaran a la sala Bikini de Barcelona. La banda ja ha donat a conèixer el primer videoclip, "Ara!" i a continuació podeu escoltar dues cançons més: 
 


"'La recepta' és un tema que ja tocàvem a la gira passada. Teníem ganes de jugar amb l'electroswing i hi introduïm el funk. La ciutat s'adorm i nosaltres arribem per revolucionar-ho tot, per fer sortir de la rutina tothom que es trobi amb Doctor Prats", explica Riera.



Pel que fa a "No t'encantis", parla "d'addiccions sanes": "Parla de despullar-se per la part interna, més poètica, d'intentar buscar les coses a les quals ets addicte de manera natural, i del temps, de no encantar-te, però també de l'encanteri". 
Arxivat a: Enderrock, doctor prats, mestissatge, aham sigah, terrassa