Manel fan les Amèriques

La revista d'abril inclou un EP amb dues versions inèdites de Pep Sala

| 01/04/2016 a les 12:00h

Tres anys després del pop elèctric d'Atletes baixin de l'escenari (DiscMedi/Warner) aquest mes d'abril Manel publicaran l'esperat quart disc, Jo competeixo (Warner, 2016), i són portada de la revista –ja disponible a l'iQuiosc–. L'han enregistrat als Estats Units, i amb l'ukelele al calaix, els barcelonins aposten per bases electròniques i es reinventen a l'última. L'aniversari dels 40 anys de Pep Sala es materialitza en un disc de duets antològics i també en un llibre coeditat per Enderrock. A més, la revista encarta un EP inèdit amb el senzill de l'àlbum al costat d'Adrià Puntí i dues versions inèdites. També hi trobareu la crònica dels Premis Enderrock 2016 des de la mirada i els mots de Màrius Serra, els articles d'opinió de Santi Balmes (Love Of Lesbian) i Júlia Bertran, l'actualitat musical de Buhos, Cybee, Mazoni, Isaac Ulam i els llibres musicals per a aquest Sant Jordi.

Manel. Foto de portada: Noemí Elias

El secretisme de Manel ja no és notícia, i ja queda poc perquè tothom pugui escoltar les cançons que formen el seu quart disc d'estudi, Jo competeixo (Warner, 2016). L'aventura americana dels barcelonins, perquè el disc l'han enregistrat a Nova York amb el productor Jake Aron, sortirà a la venda el 8 d'abril, i aquest mes el grup és portada de la revista. A més, els lectors d'Enderrock podran assistir a una audició exclusiva del disc i una entrevista en públic el dimarts 5 d'abril al cicle Enderrock Sona –ja no en queden invitacions–. 

El vigatà Pep Sala és un dels compositors que poden lluir més material arreu dels Països Catalans, i és que s'hi sumem les cançons de Sau, La Banda del Bar i música per a espectacles, la seva discografia arriba a les 500 cançons. Per celebrar 40 anys de trajectòria, el músic ha decidit recuperar-ne una trentena molt ben acompanyat en format de duet per músics catalans –Adrià Puntí, Els Catarres, Sergio Dalma– i internacionals –Robbie Robertson, Kathy Chiavola, Steve Hogarth– al disc Ops! Mireu què he fet (L’Indi Music, 2016).

Juntament amb la revista, Enderrock distribueix un EP del primer senzill amb Adrià Puntí i amb dues versions inèdites. A més, coedita amb l'editorial Cossetània una biografia de Pep Sala, el llibre L’home de Sau: 40 anys de delicatessen musical. Coordinat i escrit pel periodista Joaquim Vilarnau, inclou una biografia, una entrevista i un recull d’opinions, a més de la discografia de l'artista. El llibre es podrà adquirir el dia del concert de presentació de Pep Sala el diumenge 17 d'abril a la sala Barts de Barcelona i a final de mes a les llibreries. 

L'escriptor Màrius Serra va assistir a la gala dels Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana, i l'ha explicada en deu paraules clau acompanyades de les imatges de la catifa vermella, els guardonats i les actuacions de la nit.

Qui són les dones del soul? Aquest mes d'abril publiquem un reportatge sobre les millors veus de la música negra de Barcelona que s'han unit al recopilatori Blackcelona 3 (DiscMedi, 2016), atrevides i flamants: Sara PiMarina BBFaceEsmeralda ColetteKoko-Jean Davis, Leila, Laia Soulvador i Izah.
 

El Sona 9 estrena nova edició, mentre que a la secció d'opinió firmen articles Santi Balmes (Love of Lesbian) i la periodista Júlia Bertran. L'actualitat musical arriba de la mà del vol doble d'Isaac Ulam a Ratpenat (BankRobber), la inspecció pop-punk de Da Souza a El gran salt endavant (Famèlic), el sisè disc de les aus nocturnes Buhos, titulat Lluna plena (Música Global), i Mazoni amb el seu darrer disc, en anglès, 7 Songs for an Endless Night (BankRobber). 

La foto del mes està dedicada a l'esplendorós directe de retrobada que van oferir Los Burros, Los Rápidos i El Último de la Fila a la sala Razzmatazz de Barcelona els dies 26 i 28 de febrer. Era un retorn esporàdic, la màgia d'una sola nit, o en aquest cas dues, que havia de ser immortalitzada pel fotògraf Xavier Mercadé.

El periodista Jordi Bianciotto analitza El poeta Halley (Warner) de Love of Lesbian, i a banda de les novetats discogràfiques, amb motiu de Sant Jordi trobareu les novetats literàries musicals. Com cada mes, la darrera pàgina de la revista inclou una il·lustració de Marta Bellvehí inspirada en una cançó del grup de portada, en aquest cas "Sabotatge" de Manel.
Arxivat a: Enderrock, màrius serra, jo competeixo, quart disc, pep sala, manel, enderrock, revista, portada, premis enderrock 2016, premis enderrock