Els músics catalans finalistes als Premis MIN

Els Catarres, Les Sueques, Inspira, Xarim Aresté i Adrià Puntí, nominats a millor disc en català

| 04/04/2016 a les 07:00h

Fins al 15 d'abril el públic pot participar al vot popular dels Premis de la Música Independent. Una vintena d'artistes catalans estan nominats en diverses categories, entre els quals hi ha The Saurs, Núria Graham, Hidrogennesse i Za!
Inspira. Foto: Noemí Elias

Arriba la recta final de la VIII edició dels Premis de la Música Independent (MIN), impulsats per la Unión Fonográfica Independiente. Fins al 15 d'abril s'obre el període de votació popular on tothom hi pot dir la seva. 

En la categoria de millor disc català de l'any, els cinc finalistes són Els Catarres per Big Bang (Música Global, 2015), Les Sueques per Educació física (El Genio Equivocado, 2015), Inspira per Greta (BankRobber, 2015), Xarim Aresté per La Rosada (BankRobber, 2015) i Adrià Puntí per La clau de girar el taller (Satélite K, 2015). 

A banda d'aquesta categoria, hi ha altres artistes catalans nominats a la vuitena edició: El Niño de Elche, Egon Soda i Nuevo Vulcano a millor àlbum de rock, i Núria Graham i La Bien Querida a millor àlbum de pop. En la categoria de millor àlbum de músiques del món, la formació Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra es troba entre els finalistes; a millor àlbum de jazz Perico Sambeat Big Band, i a millor àlbum de flamenc Alba Guerrero. En el terreny electrònic hi ha tres grups catalans: Hidrogenesse, The Suicide of Western Culture Boreals. Entre els finalistes a millor àlbum de clàssica hi ha el menorquí Joan PonsZa! a millor directe i The Saurs a millor músic emergent. 

La cerimònia d'entrega dels Premis MIN se celebrarà el dimarts 19 d'abril al teatre Nuevo Apolo de Madrid.
Arxivat a: Enderrock, els catarres, inspira, adrià puntí, xarim aresté, les sueques, finalistes, premis música independent, MIN