El nou misteri de Donallop

Estrenem un nou videoclip del grup mallorquí: "Aubons"

| 01/04/2016 a les 12:59h

Els aubons són unes plantes que creixen a les voreres dels camins de les Illes Balears i que formen part de l'imaginari quotidià de Donallop. És per això que el grup ha titulat el seu nou clip "Aubons", un tema que formarà part del seu proper disc, Misteris de sa vida. A Enderrock.cat estrenem l'audiovisual i parlem amb el duet, que es multiplica per a una nova etapa sonora. 
Donallop. Foto: Juanra Estellés

Introspecció, passió per viure, poesia i humanitat són els pilars conceptuals que teixiran el proper disc de Donallop. El grup festeja amb el pop i el folk, i per primera vegada introdueix guitarres elèctriques i sintetitzadors. Tot plegat ha estat gràcies a la producció de Paco Loco (La iaia, Mishima): "Tenim algunes referències comunes d’artistes que ens agraden, i a partir d’aquí només va ser desfer el camí cap al nou so de Donallop. Hi ha continència i subtilitat, sí, però també una intensitat i expressivitat amb la qual no comptàvem per als nostres concerts", explica el duet.

A la cançó del videoclip que estrenem a Enderrock.cat canten a la bellesa i la tendresa, parafrasejant als estimats Antònia Font, 'me sobren paraules': "És una aclucada d’ull al vers d’Antònia Font, un manlleu. 'Aubons' pot ser un cant melancòlic a l’esperança o el principi de l’apocalipsi. Ens agrada pensar que seguim avançant pel camí de la creació, tot i que la vida et dóna moltes vegades més galtades de les que voldries", valora la banda. 



El duet Donallop es multiplica a partir d'ara a l'escenari i passa a ser un quartet. Properament se'ls podrà veure a Palma amb Zahara (9 d'abril) i a Inca amb Manel i Gener (27 de maig). 

Els mallorquins van debutar l'any 2013 amb l'EP Veus que vius (autoeditat), un any més tard van publicar el primer disc d’estudi, #Milestones (Sonoteque, 2014), i l'any passat van enregistrar el primer llarga durada en directe, Te’n recordes, un concert per sempre (Espora Records, 2015). Misteris de sa vida sortirà a la venda a la tardor. 
Arxivat a: Enderrock, illes balears, mallorca, misteris de sa vida, aubons, estrena, videoclip, donallop, pop folk, paco loco