Cuina catalana i de fusió

Dijous 7 d'abril Showarma i els Falafels presentaran el seu primer disc en un concert gratuït al Born de Cançons

| 04/04/2016 a les 11:00h

L'arrel mestissa i les mil influències de terra, mar i cel es materialitzen a Elements (Kasba, 2016), el debut de la nova banda de Martí Vilardebò, bateria de Dusminguet. Bagatge transfronterer i en plena maduresa musical, la festa de Showarma i els Falafels és conscient i ballable. Aquest dijous 7 d'abril actuaran al Born de Cançons en un concert gratuït, però per al qual cal reservar entrada.
Showarma i els Falafels. Foto: Juan Miguel Morales

Per endinsar-se en l'univers de Showarma i els Falafels cal mirar enrere cap a la dècada dels noranta i la nova entrada de segle. Dusminguet va revolucionar el mestissatge d'arrel catalana durant els deu anys en què la banda va estar activa (1994-2004). El nucli fort el van formar Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Dani Portavella (Banjim Banjam i Takul Rugi) i Martí Viladerbò (Martingala i ara Showarma i els Falafels).

"He trobat a faltar Dusminguet però ja fa temps que no ho enyoro", explicava Viladerbò a la revista Enderrock 244, i és que no es pot viure sempre del passat. Quins són els ingredients de la nova recepta sonora? "Venim d'un bagatge que vam configurar en els anys de l'adolescència. Som en una etapa de maduresa, i això vol dir que a la base d'on venim hi hem anat sumant nous sediments. Ara mateix tenim ganes de terra i de ball però ja no és la festa boja; no és la disbauxa ni la rauxa però sí la consciència; no és música ètnica però sí que hi ha ganes de barrejar arrel i vivències... Fem cançó d'autor vestida amb música de ball". 

Les maquetes Mar, Cel i Terra han preparat el terreny del debut discogràfic Elements (Kasba, 2016), on recullen cançons que han cuinat a foc lent des de l'inici de la formació, l'any 2008. Aquest dijous 7 d'abril (20 h) presentaran l'àlbum en el marc del cicle Born de Cançons al Born CCM de Barcelona, i l'entrada és gratuïta! Això sí, s'ha de reservar l'entrada aquí. L'actuació culminarà amb la conciliació de dues propostes vinícoles d'una DO catalana, a càrrec d'Emovins i l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi).



Cant d'estil amb Àngela Furquet
Aquesta setmana hi ha doblet al Born de Cançons, i dissabte 9 d'abril la vocalista castellonenca Àngela Furquet s'endinsarà en el cant d'estil i la música tradicional valenciana del seu darrer traball, De sol a son: cantos de trabajo (Temps Record, 2014), produït per dos grans mestres del folk: Carles Dénia i Aleix Tobias. El concert començarà a les 8 del vespre i l'entrada també és gratuïta. 
Arxivat a: Enderrock, fusió, mestissatge, elements, barcelona, born ccm, showarma i els falafels, born de cançons, dusminguet, martí viladerbò