L'OBC presenta una nova temporada d'emocions fortes

Els dies 9 i 10 d'abril interpretaran un tast de les obres de la temporada 2016-17

| 04/04/2016 a les 14:59h

Atreveix-te a viure emocions intenses és el nou lema amb el qual l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha presentat la programació de la temporada 2016-17. És per això que pugen a una muntanya russa sonora que els durà a interpretar l'única simfonia de Txaikovski que no han interpretat mai, música contemporània, bandes sonores i amb solistes internacionals. 

La nova imatge de l'OBC. Igor Cortadellas


L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta una temporada que oferirà al públic una variada selecció de les pàgines més importants de la història de la música. El concert inaugural se celebrarà el 30 de setembre a L’Auditori, on el públic podrà escoltar una obra que l’OBC encara no ha interpretat mai: la Tercera de Txaikovski. En aquest concert, dirigit pel mestre Ono, l’OBC s’acompanyarà del prestigiós pianista Leif Ove Andsnes per abordar l’última gran obra virtuosística de Rakhmàninov, el seu Concert per a piano núm. 4 i sonarà també la música d’Hèctor Parra, compositor resident a L’Auditori.
 
Es tracta de la segona temporada que dirigirà el director titular Kazushi Ono. El japonès dirigirà set programes en temporada de compositors com MahlerXostakóvitx, BrahmsWagner, Mendelssohn i Verdi, entre d’altres.

Durant aquesta temporada s’interpretarà grans obres simfòniques que abasten del classicisme a l’actualitat. Com s’ha fet en les darreres temporades amb Rakhmàninov, Beethoven i Gershwin aquest any se celebrarà un Festival Mozart amb la interpretació de les seves darreres simfonies, dirigides pel principal director convidat, Jan Willem de Vriend.

Nous experiments
Aquesta temporada l’OBC oferirà alguns programes singulars que permetran explorar nous repertoris i posades a escena innovadores amb l’objectiu de seguir creixent artísticament, com ara el Festival Gergiev, que unirà l’OBC amb l’Orquestra del Teatre Mariïnski per interpretar per primera vegada la Simfonia núm. 4 de Xostakóvitx,  sota la batuta de Valery Gergiev o el Rèquiem de Verdi, 360o que dirigirà Kazushi Ono, que s'acompanyarà d'un mapping projectat sobre les parets de la sala 1 de L’Auditori. 

També s’ha programat per primera vegada un concert dedicat al minimalisme, corrent popular de la música contemporània. A Experiència Minimal: Glass, Adams & Arvo Pärt, l’OBC interpretarà obres dels compositors més reconeguts del segles XX i XXI d’aquest gènere. Una altra de les propostes singulars de la temporada arribarà de la mà de Daniel Hope, violinista i director, que oferirà a L’Auditori  Vivaldi Recomposed de Max Richter després de recollir un gran èxit arreu del món.
 
L'OBC i el cinema
Un any més l’OBC oferirà el seu exitós cicle dedicat a les grans bandes sonores del cinema i enguany els films protagonistes seran TitanicEl Senyor dels Anells. A més, el compositor Alexander Desplat dirigirà l’OBC en una selecció dels millors fragments de les seves bandes sonores com La Noia de la Perla, Gran Hotel Budapest o El discurs del rei, entre d’altres. Després d’aquest concert, Desplat es retirarà dels escenaris per dedicar-se de ple a l’spin-off de Star Wars substituint el mític John Williams.
 
Ben acompanyats
La temporada 2016-17 acompanyaran l’OBC directors i solistes rellevants d'arreu del món. Compartiran escenari amb l’orquestra els violinistes Gil Shaham, Ray ChenBoris BelkinDaniel Hope; violoncel·listes com Pablo Ferrández i pianistes com Arcadi VolodosJean-Yves ThibaudetLeif Ove Andsnes, Joaquín Achúcarro o Gabriela Montero. La formació catalana tornarà a tenir Jan Willem de Vriend com a principal director convidat i també serà dirigida per les batutes de Valery Gergiev, Hartmut Haenchen, Stéphane Dèneve, Junichi Hirokami, Josep Caballé o Simone Young, a més dels extitulars de l’OBC Lawrence Foster i Salvador Mas.
 
El toc d'inici
Els dies 9 i 10 d’abril la formació celebrarà per primera vegada una gala per presentar especialment als abonats i també al públic general la nova temporada. A través de les veus dels actors Pep Munné i Sílvia Bel, l’OBC interpretarà fragments d'una vintena de les obres protagonistes del curs vinent. A la gala hi podran assistir els abonats, mentre que els que no ho són entraran en un sorteig de 200 entrades dobles (us podeu inscriure aquí).

Els músics de l'OBC apareixen ben descabellats a la nova imatge que acompanya l'anunci de la temporada 2016-17, creada per Igor Cortadellas. A continuació podeu veure un making of del procés: 
 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz