Vic, capital del jazz primaveral

Es presenta el cartell de la 18a edició del Voll-Damm Festival Jazz Vic

| 08/04/2016 a les 19:00h

Del 5 al 15 de maig se celebrarà el divuitè any consecutiu del Voll-Damm Festival Jazz Vic amb les actuacions de Gabriel Amargant o la unió intergeneracional d'Agustí Fernàndez, Evan Parker i Ivo Sans. Aquest vespre però, Celeste Alías acompanyada de Marco Mezquida actuaran plegats al concert de presentació.
Gabriel Amargant. Foto: Carlos Pericás. 

El pianista Marco Mezquida i la veu de Celeste Alías, que presenten el seu segon treball, Llunàtics (Temps Records, 2015), seran els protagonistes del preludi del festival aquest divendres 8 d'abril. El duet combina cançons d'artistes espanyols amb cançons pròpies.

Aquesta tarda s'ha donat a conèixer la resta de la programació del festival que se celebrarà del 5 al 15 de maig a Vic, considerada la capital de la cultura catalana aquest any. En aquesta divuitena edició hi actuarà Gabriel Amargant, (17 de maig) un dels saxofonistes i clarinetistes més valorats en el terreny català. El músic presentarà a Osona el seu segon àlbum, And Now for Something Completely Different (FSNT, 2015).

Una altra aposta forta del cartell és el trio de mestres i alumnes que formaran el saxo d'Evan Parker, acompanyat pel piano d'Agustí Fernández i la bateria d'I Sans (6 de maig). Un trio d'allò més esperat que passeja per tres generacions avesades la improvisació. 

En aquesta edició s'hi suma Giovanni Di Domenico i Oriol Roca (5 de maig), la banda Memoria Uno (7 de maig), el debut de Metrinova (8 de maig), la nit de solos amb David Viñolas i Jaume Llombart (12 de maig) i la formació Snakeoil liderada pel saxofonista Tim Berne (13 de maig). A més, tindrà lloc un concert amb denominació d'origen de la jove cantant Paula Valls (14 de maig), el pianista Néstor Giménez (14 de maig), el clarinetista i saxofonista polonès Mikolaj Trzaska amb la col·laboració del bateria Vasco Trilla (14 de maig). Per la seva banda, el cantant de la Fundación Tony Manero oferirà una sessió de la millor música funk com a DJ Miguelito Superstar (14 de maig), mentre que la cloenda anirà a càrrec de l'habitual i esperat concert de la Big Band EMVIC (15 de maig) i el toc internacional del trio de Budapest Santa Diver (15 de maig).

Com a activitats complementàries el festival organitzarà una taula rodona amb el títol Osona. El Liverpool Català?, un matí dedicat a les escoles de música o el visionat de la pel·lícula  Whiplash guanyadora de tres Oscars l'any passat, que narra la història d'un estudiant de bateria.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, jazz, vic, gabriel amargant, marco mezquida