Oques Grasses desembarquen a Ítaca

A la quarta edició del festival empordanès també hi actuaran Ramon Mirabet i Quimi Portet

| 13/04/2016 a les 14:59h

Des de final de maig i fins a principi de juliol se celebrarà el festival Ítaca amb una quinzena de concerts i obres de teatre, entre els quals destaquen Andrés Calamaro, Quimi Portet i Ramon Mirabet. Per primera vegada el festival organitza un concert gratuït i popular per Sant Joan amb Oques Grasses.
Oques Grasses. Foto: Juan Miguel Morales

La quarta edició del Festival Ítaca omplirà de música i festa set poblacions del Baix Empordà durant els mesos de primavera i ben entrat l'estiu. Com a gran novetat, el festival organitza un concert gratuït i popular per la Revetlla de Sant Joan a la platja de l'Estartit, municipi que també s'estrena a la cita festivalera. L'any 2014 Oques Grasses van debutar al festival empordanès, i enguany hi arribaran amb nou disc sota el braç, el tercer àlbum You Poni (Beverly Hills Records). 

Un altre dels plats forts d'aquest festival serà l'actuació d'Andrés Calamaro, que s'encarregarà de tancar la quarta edició amb les cançons del seu darrer treball, Romaphonic Sessions (Warner Music, 2016). La programació també inclou els concerts de Ramon Mirabet (17 de juny, Torroella de Montgrí), Quimi Portet (11 de juny, Pals), Teràpia de Shock i Acció (25 de juny, l'Estartit), Quico Pi de la Serra (4 de juny, Púbol), La Locomotora Negra (25 de juny, la Pera) i els concerts en clau familiar de Joan Colomo i El Petit de Cal Eril (18 de juny, Gualta).

El doblet de Colomo i Joan Pons també es podrà escoltar a la pujada al Castell de Montgrí (29 de maig), que anirà acompanyada d'un tast de vins. Música i poesia s'entrellaçaran a M'he estimat molt la vida, un espectacle de Sílvia Bel i Tomàs de los Santos (10 de juny, Palafruell).

El festival empordanès segueix reivindicant l'abusiu IVA cultural del 21% i aplica una fórmula legal com a protesta: les entrades esdevenen pomes, així que s'aplica un IVA del 4%. Com en altres edicions anteriors, el públic pot col·laborar en un projecte solidari si compra les entrades per internet, destinant així mig euro de la comissió de venda de tiquets a l'ONG Proactiva Open Arms, que treballa en la crisi migratòria que viu Europa.

Trobareu tota la informació al web del festival. 
Arxivat a: Enderrock, Ítaca, Baix Empordà, festival, costa brava, oques grasses, andrés calamaro