Un passeig a la llum de la lluna

Aquest divendres arriba a les botigues el nou EP de la cantant i pianista vallesana Lu Rois

| 22/04/2016 a les 14:59h

Cau de lluna (autoeditat, 2016) és el nou EP de Lu Rois, un conjunt de cançons intimistes de la cantant i pianista. En una l'acompanya Carles Belda amb l'acordió de la seva àvia. Aquest divendres 22 d'abril es publica el treball en format físic i digital, i a Enderrock.cat l'artista presenta cadascuna de les cançons.
Lu Rois. Foto: Shey Fotography

La carrera musical de Lu Rois anava enfocada a la música de pel·lícules, ja que va estudiar un postgrau de bandes sonores, però finalment la sabadellenca va decidir escriure la música de la seva pròpia història: "En lloc de fer les feines que em demanaven, el cos em deia de traduir tot el que només feia amb el piano a lletra també", explica. 

Ara fa un any va debutar amb Camí del far (autoeditat, 2015), un disc on es va trobar a si mateixa a través d'atmosferes sonores intimistes: "Eren experiències que anava superant i identificant, feia camí fins a trobar la llum del far. Ara ja he arribat i la meva llum no és tan brillant, però com la lluna, encara que hi hagi foscor il·lumina". Així que al nou EP, Cau de lluna, va un pas més enllà d'aquest reconeixement personal: "Al primer m'identificava, i aquí m'enfronto al que em vingui amb força i havent-me trobat a mi mateixa". 
 
L'EP sortirà a la venda en format físic aquest divendres 22 d'abril i el presentarà en directe el proper 5 de maig a Barcelona. A Enderrock.cat l'artista explica cadascuna de les cançons:
 

 
"Crepitar nocturn": "La vaig compondre uns dies abans de gravar-la. És la cançó que resumeix l'estil instrumental que em ve d'origen. És la màxima expressió de l'EP, un paral·lelisme entre l'origen d'aquest treball i el meu propi inici. Sortir de mi mateixa i no tenir por d'enfrontar-me al que m'ha de venir. El tema va emergint i acaba sent un gran esclat".



"Deixa't dur": "És una cançó més rítmica, més fresca, i jo em deixo anar fent sirenes una mica esbojarrades". 



"Emergir del silenci": "Aquest tema convida a dir les coses per evitar que ens facin més mal a dins, perquè de vegades ens ho callem. La meva família em va donar l'acordió de la meva àvia perquè era l'única de la família que tocava. Em sabia greu no fer-lo sonar, i em van donar el contacte del Carles Belda i em va començar a fer classes. Amb aquest nou projecte volia introduir l'acordió, i finalment li vaig demanar a ell si volia participar-hi". 
  

"Adéu reina meva": "Mentre l'anava component faltava l'inici, i em recordava la meva època adolescent. Vaig voler fer una picada d'ullet a això, a l'actitud punk. És una mena de tribut a 'Adiós reina mía' d'Eskorbuto, i comença amb un vers d'aquesta cançó". 
Arxivat a: Enderrock, lu rois, cau de lluna, ep, piano