Els Catarres guardonats als Premis MIN

Hidrogenesse i Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra també han estat premiats

| 20/04/2016 a les 11:30h

Més premis per a Els Catarres. Després de rebre tres reconeixements als Premis Enderrock 2016, el vot popular dels Premis de la Música Independent (MIN) els ha concedit el guardó de millor disc català de l'any. Però no han estat els únics catalans, perquè al palmarès també hi ha Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra i Hidrogenesse.

Els Catarres. Foto: Toni Llobet


Ahir al vespre el teatre Nuevo Apolo de Madrid va acollir la VIII edició dels Premis MIN i gairebé una vintena de grups catalans hi estaven nominats en diverses categories. La gala va estar marcada per la reivindicació femenina en el món de la música i totes les actuacions van estar protagonitzades per formacions liderades per dones, com ara les barcelonines Les Sueques.

Pel que fa als guanyadors catalans, Els Catarres van rebre el reconeixement a millor disc català de l'any per Big Bang (Música Global, 2015), un premi que se suma als tres Premis Enderrock per vot popular com a millor disc de pop-rock, millor lletra de cançó per a "En peu de guerra" i millor portada. 

En la categoria de millor àlbum de músiques del món, el disc premiat va ser Balkan Reunion (Satélite K, 2015), el segon llarga durada de la formació Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. El recorregut musical per a la capital italiana d'Hidrogenesse va rebre el premi a la millor gravació electrònica per a Roma (Austrohúngaro, 2015) (aquí podeu llegir una entrevista sobre el treball).

Òrbita asiàtica d'Els Catarres

Les cançons del darrer disc del trio d'Aiguafreda guanyaran una nova dimensió i arribaran fins a l'Àsia. La nova gira anomenada Supernova els portarà a actuar al Taihu Midi Festival de Suzhou, a la Xina (30 d'abril), al Meet in Beijing Arts Festival de Pequín, a la Xina (2 de maig), a la Beijing Foreign University de Pequín (3 de maig) i al festival de jazz de Seül, a Corea del Sud (7 de maig). 
Arxivat a: Enderrock, MIN, els catarres, les sueques, premis música independent, barcelona gipsy klezmer orchestra, hidrogenesse, madrid