'Jo competeixo', número u de vendes

El quart àlbum de Manel és el disc més venut a l'Estat espanyol

| 21/04/2016 a les 12:00h

Els barcelonins són el grup català que més vegades ha liderat la llista de vendes de l'Estat espanyol, segons dades de Promusicae. Després d'aconseguir-ho amb 10 milles per veure una bona armadura (Warner / DiscMedi, 2011) i Atletes, baixin de l'escenari (Warner / DiscMedi, 2013), ara també puja al podi Jo competeixo (Warner, 2016).
Manel. Foto: Noemí Elias

És la primera vegada que una formació catalana se situa a la primera posició de la llista de vendes de l'Estat espanyol amb tres discos cantats en català. Els artistes que havien arribat al podi anteriorment són Joan Manuel Serrat amb Per al meu amic (1974) i D'un temps d'un país (1996), i Lluís Llach amb Barcelona. Gener de 1976 (1976) i Campanades a morts (1977).

A més, els tres primers discos de Manel, inclòs el debut Els millors professors europeus (DiscMedi, 2008), van rebre el reconeixement de disc d'or pels 20.000 exemplars venuts de cadascun d'ells. De moment es desconeixen les xifres concretes per a Jo competeixo, però tot apunta que seguirà el camí dels treballs previs del grup.

El mes de maig començarà la gira de presentació en directe de les noves cançons amb entrades exhaurides als tres primers concerts: a Banyoles (13 de maig), Tàrrega (15 de maig) i Valls (20 de maig). Per a l'actuació a Inca (27 de maig) encara queden entrades, i a partir del juny ja començaran la gira per festivals. Aquí trobareu la resta de dates.

Arxivat a: Enderrock, quart disc, manel, jo competeixo, vendes, número u