Vàlius, de duet a trio

Els barcelonins versionen Maria del Mar Bonet al seu nou EP, titulat 'Mercè'

| 28/04/2016 a les 11:59h

Vàlius arriben acompanyats per una tercera component, Carlota Serrahima (El Pèsol Feréstec), que els acompanyarà durant els concerts inaugurals del nou EP Mercè (La Castanya, Indian Runners i Dynamite Stick, 2016). La primera actuació serà a Barcelona aquest divendres 29 d'abril a la sala [2] de l'Apolo.
Vàlius. Foto: Irene Visa

Vàlius publiquen Mercè (La Castanya, Indian Runners i Dynamite Stick, 2016), tres cançons amb què s'acosten subtilment al folk sense deixar la característica que sempre els ha acompanyat: el lo-fi, enregistrar els temes amb mitjans de gravació de baixa fidelitat per generar un so diferent, amb més personalitat. 

Aquest divendres la banda barcelonina presentarà l'àlbum a la sala [2] de l'Apolo de Barcelona (entrades disponisbles aquí) acompanyada per Yumi Yumi Hip Hop i Roger Pelàez canta Sau, i el 7 de maig actuarà a la sala El Sótano de Madrid amb The Zephyr Bones i The Waterparties



De duet a trio
El grup deixa el format de duet compost per Gerard Segura (veu i guitarra) i Pol Serrahima (bateria) i passa a ser un trio en incorporar la veu femenina d'El sol Feréstec, Carlota Serrahima, germana del bateria. La cantant els acompanyarà a l'hora d'interpretar "Mercè", la cançó que dóna títol a l'EP, una versió de la coneguda cançó de Maria del Mar Bonet: "En Quique Ramos ens va proposar de tocar als Capritxos de l'Apolo 2, diria que era el 2014, on diverses bandes versionaven un grup. A nosaltres ens va tocar versionar músics de la Nova Cançó i vam triar Quico Pi de la SerraLluís LlachOvidi Montllor i "Mercè" de Bonet, que ja ens agradava de feia molt de temps. D'ençà d'aquell dia, quan la Carlota ve als concerts de Vàlius la fem perquè la gent la demana. Així que ens semblava molt bona idea dedicar-li un EP", explica Gerard Segura.

El cantant opina que amb aquest EP s'allunyen una mica del que havien fet fins ara: "A 'Mercè', una cançó extraordinària, hi ha la qualitat vocal de la Carlota i uns arranjaments senzills però adequats. 'Realitat' és el nostre tema més folk, amb una tornada corejable com sempre, però amb una estrofa més desenvolupada del que és habitual. Musicalment és senzilla i directa com totes". 

La inspiració per al grup no s'atura: "Intentarem tancar algunes cançons noves que ja tenim dibuixades i les gravarem a la tardor. L'estil continua sent molt Vàlius: clar, directe i cridat". 
Arxivat a: Enderrock, sala apolo, El pèsol feréstec, barcelona, Vàlius