Manu Chao a El Tingladu

L'organització de concerts de Vilanova i la Geltrú presenta el preludi del festival

| 07/05/2016 a les 14:59h

Aquest dissabte 7 de maig se celebrarà a Vilanova i la Geltrú una vetllada musical com a preludi del festival El Tingladu, com a resposta a la polèmica sentència on el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la llicència per al festival Nowa Reggae. Amb el lema Cultura o mort, hi actuaran Manu Chao, Oques Grasses, Itaca Band i Animal, entre altres. 
Manu Chao. Foto: Xavier Mercadé

La capital del Garraf torna a la càrrega després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els obligava a buscar nous espais per la celebració del festival Nowa Reggae i de la festa de presentació del Vida. Descontents amb la resolució, Vilanova i la Geltrú realitzarà un concert aquest diumenge 7 de maig amb Manu Chao com a cap de cartell. Les entrades costen 5 euros i també hi actuaran Oques Grasses, Itaca Band, Animal, Pirat's Sound System, Mocambo i Rigodonians

Es tracta d'un concert previ al festival El Tingladu que se celebrarà el 27 de maig amb Aspencat, Smoking Souls, Los Tiki Phantoms, Falciots Nija i Mareta Bufona. De cara a l'estiu, del 22 al 24 de juliol hi actuaran Bremen, Quimi Portet, Xarim Aresté, La fera ferotge, Antonio Baños & The Citizens, Berri Txarrak, Smoking souls, Alidé Sans, Albert Pla, BúhosMiquel del Roig i algun grup que confirmaran aquesta setmana.

La sentència silenciadora del TSJC

El concert del 7 de maig també serà una vetllada reivindicativa, i sota el lema Cultura o mort les entitats culturals seguiran programant música en directe. La polèmica generada entorn de la música i la població del Garraf naixia arran d'una denúncia d'un veí que assegurava que els concerts no deixaven descansar els veïns. A partir d'aquesta queixa, el TSJC va anul·lar la llicència del festival Nowa Reggae que se li concedia l'any 2011 i obligava a pagar 3.000 € de multa al matrimoni denunciant. 
Arxivat a: Enderrock, Animal, Manu Chao, Vilanova i la Geltrú, Nowa Reggae, TSJC, Oques Grasses, Itaca Band, Cultura o Mort