Sílvia Pérez Cruz i Xavier Cugat a Màlaga

S'estrena a Màlaga la pel·lícula on l'empordanesa apareix com a actriu i firma la banda sonora

| 29/04/2016 a les 15:00h

La pel·lícula Cerca de tu casa, on Sílvia Pérez Cruz actua de protagonista alhora que signa la seva banda sonora, presentada a primers d'any com a Domus (Universal Music, 2016), s'ha estrenat al Festival de Cinema de Màlaga. En l'àmbit musical també s'hi ha estrenat un documental sobre la vida de Xavier Cugat.

Sílvia Pérez Cruz i la resta de l'equip de 'Domus' al Festival de Cine de Màlaga. Foto: Arxiu Universal


"El 7 de febrer passat va fer tres anys que em vaig asseure amb el director l'Eduard Cortés i em va dir que tenia una projecte per a mi", explica de la pel·lícula Sílvia Pérez Cruz, amb el disc de la banda sonora al mercat des de principi d'any, Domus (Universal, 2016), i mentre aquest dijous es presentava el film Cerca de tu casa (Bausan Films), que s'estrenarà en sales a la tardor.

El fet que Pérez Cruz encarni un paper protagonista també té una causa i un primer moment: "A la pel·lícula hi havia un compromís social, d'una cosa que estava passant i que trobava molt bèstia i em venia de gust donar suport i que quedés constància que havia passat. Això va fer que acceptés fer d'actriu per primer cop; no havia fet mai res de cinema...".



La cantant, a més, ha tornat revitalitzada de fer uns concerts per l'Amèrica Llatina (Montevideo, Xile, Buenos Aires i Rio de Janeiro), acompanyada de la formació integrada per Joan Antoni Pich (violoncel), Miquel Àngel Cordero (contrabaix), Carlos Montfort (violí) i Pérez Cruz (veu i guitarra). 

La gira que ha presentat a l'Amèrica Llatina, però, no presenta la sortida d'aquest últim treball discogràfic, sinó el seu primer disc, 11 de novembre (Universal, 2012), que enguany ha sortit editat tant a l'Argentina com a Xile en format físic. El primer recital hi que va oferir va ser a Montevideo el dia 16 d'abril a la sala Zitarrosa amb les entrades exhaurides. El segon espai que la va acollir va ser el Teatro Nescafé de las Artes a Santiago de Xile.

A Buenos Aires, el Teatro ND Ateneo, també amb tot ple (dia 22 d'abril), la formació va tenir com a músics convidats Mariano Cantero (veu i bombo legüero) i els cantants Juan Quintero i Andrés Beeuswaert, que junts formen el trio Acá Seca, així com Rodrigo Mercado al bandoneó. A Rio de Janeiro, un Circo Voador va veure el dia 23 d'abril també la col·laboració amb Hamilton de Holanda i Baile de Almendinha, just quan havia sortit a la venda el nou disc de De Holanda, on Sílvia Pérez Cruz canta dues cançons.

Xavier Cugat, també a Màlaga

La vida del gironí Xavier Cugat és de pel·lícula: violinista, actor, director i empresari, és l'únic espanyol que té quatre estrelles al passeig de la fama de Hollywood Boulevard. Sexe, Maraques y Chihuahe, dirigida per Diego Mas Trelles, s'ha presentat a la secció d'estrenes especial del festival de cinema andalús. Es tracta d'un biopic alegre del rei del mambo, una personalitat que va recórrer Barcelona-Cuba-Hollywood, una història plena de romanç, mafiosos i luxe a ritme de maraques. 

Arxivat a: Enderrock