El reciclatge musical folk de Les Absentes

Estrenem "Tomba!", la unió de "L'estaca" de Lluís Llach i "Think (Freedom)" d'Aretha Franklin

| 03/05/2016 a les 10:00h

Què tenen en comú Lluís Llach i Aretha Franklin? Dues cançons que parlen de la llibertat han passat pel còctel sonor folk de Les Absentes al seu nou disc, Remena! (autoeditat), un conjunt de versions del cançoner popular modern i tradicional. El debut dels solsonins sortirà a la llum aquest dijous 5 de maig, i a Enderrock.cat n'estrenem un avançament: "Tomba!". 

Les Absentes. Foto: Arxiu del grup


Nascut a Solsona ara fa set anys, Les Absentes és un grup d'amics forjat als escenaris, i amb l'experiència acumulada i un coixí monetari aconseguit a través d'una campanya de micromecenatge, aquest dijous 5 de maig publicarà en descàrrega lliure el seu primer disc, Remena! (autoeditat). L'àlbum contindrà dotze cançons del repertori popular català, modernes i tradicionals, revisades a ritme d'altres cançons. Una barreja sonora i lletrística de base folk que obre la porta a altres estils com el reggae, la cúmbia, el funk, el rock, etc.

Una d'elles ja la podeu escoltar a Enderrock.cat: "Tomba!", on uneixen Lluís Llach i Aretha Franklin: "Són dos referents musicals, cadascú dins el seu món. Teníem clar que volíem versionar "Think (Freedom)", i vam veure que "L'estaca" s'adequava molt a la mena de cançó que és. A més, les dues són himnes que han representat els anhels de llibertat".


A Remena! hi col·labora Arnau Tordera (Obeses) a la cançó que dóna nom al treball –una versió de "Remena nena" de Guillermina Motta–, on curiosament també juguen els osonencs al tema "Nata muntada".

Produït per Marc Martínez (Strombers) i Ramon Franch (Séptimo A), Remena! ha estat enregistrat als estudis Cal Paradís de Salo (Sant Mateu de Bages) i masteritzat als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós. 

El 14 de maig el presentaran a la sala Polivalent de Solsona; inauguraran la gira d'estiu la nit de Sant Joan a Malgrat de Mar, i dos dies després seran a Vilassar de Mar. La resta de dates les podeu consultar al seu web.
Arxivat a: Enderrock, estrena, les absentes, folk, tomba, lluís llach, aretha franklin, remena, nou disc, primer disc, debut