Música que #allargalavida

El 24 de maig se celebrarà un concert solidari a la sala Apolo per a la donació d'òrgans i teixits

| 04/05/2016 a les 15:00h

Els estudiants de l'escola Súnion de Barcelona han organitzat una campanya solidària amb l'Organització Catalana dels Trasplantaments titulada #allargalavida. L'acte de cloenda serà un concert amb artistes com Green Valley, Catarres, Sopa de Cabra, Oques Grasses o Blaumut a la sala Apolo el 24 de maig. 

Blaumut. Foto: Georgina Puig

Els estudiants de 4t d'ESO de l'escola Súnion organitzen una campanya solidària sota el nom de #allargalavida per donar a conèixer la situació actual dels transplantaments d'òrgans i teixits amb col·laboració de l'Organització Catalana dels Transplantaments (OCATT) i la sala Apolo de Barcelona.

L'associació neix com un projecte escolar dins una nova assignatura impulsada per la Generalitat de Catalunya anomenada Serveis comunitaris. En aquesta campanya els alumnes han realittzat, entre altres activitats, un vídeo publicitari, cartells i també han entrevistat persones que han rebut un transplantament. El professor Ruben Wagensberg, encarregat d'idear-ho, ha comentat en roda de premsa a la sala barcelonina la gran predisposició dels alumnes: "S'hi han implicat moltísim. Al principi no es pensaven que anés tan seriosament, però a mesura que avançava la iniciativa cada vegada s'hi implicaven més i més."

I és que els mateixos alumnes han estat els responsables de presentar aquest dimecres 4 de maig el cartell del concert de cloenda de la campanya de sensibilització. Serà el 24 de maig a la sala Apolo amb més d'una quinzena d'artistes: Sopa de Cabra, BlaumutGreen Valley, Els Catarres, Sopa de Cabra, Maïa Vidal, Brams, Rapsusklei, Sara Pi, Oques Grasses, Ebri Knight, A4 Reggae Orchestra, Xarim Aresté, Blaumut, Quart Primera, Pirat's Sound Sistema, Strombers i La Pegatina.

La concepció artística del cartell inclou grups de gèneres i generacions diferents que pujaran plegats a l'escenari com a símbol de "la unió, d'entrada impossible, de dos cossos diferents com són el donant i el receptor". 

El preu de l'entrada tindrà un cost de 3 euros, i per poder accedir al recinte tothom haurà de portar la seva targeta de donant d'òrgans. Les entrades es posaran a la venda el proper dia 11 de maig a través del web de l'Apolo.

El concert s'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa amb la presència de Sara Pi, exalumna de l'escola Súnion, i Pere Jou (Quart Primera). El barceloní ha valorat amb entusiasme el projecte: "He al·lucinat de la iniciativa que han fet i també de lo bé que parlen aquests nois en públic". A més, el músic ha interpretat a veu i guitarra la cançó "Jo avui".
Arxivat a: Enderrock, Súnion, OCATT, Apolo, barcelona, concert solidari