Pascal Comelade, 40 anys prolífics

Aquest dijous 5 de maig actua amb banda al Born de Cançons

| 05/05/2016 a les 12:30h

El músic nord-català Pascal Comelade presentarà noves composicions molt ben acompanyat dels germans Limiñana, Xarim Aresté, Roger Fortea i Ivan Telefunken aquest vespre al Born CCM de Barcelona. Serà una de les poques ocasions per veure el músic a Catalunya, un recital prolífic d'un creador nat.

Pascal Comelade. Foto: Juan Miguel Morales


"La meva vida és un laberint de títols. Tinc cançons que tenen sis o set títols diferents. I de vegades posi un mateix títol a dues cançons diferents que no tenen res a veure. Vint anys després, el resultat és que tinc un bon merder. Però sempre ho he fet. Tinc aquesta cultura." Tal com explicava el músic de la Catalunya Nord a la revista Enderrock 244, ni ell mateix controla el gran volum de referències d'un pianista incansable.

Amb quaranta anys d'ofici, Comelade s'acompanyarà aquest dijous al Born de Cançons d'una representació dels músics que l'han acompanyat al darrer disc publicat, Concepte general de la quincalla catalana (DiscMedi, 2015). L'àlbum inclou temes d'El pianista del antifaz (Because, 2013), a més de material inèdit compost entre els anys 2012 i 2015, amb una interferència del 1974 ("Barcelona tango"). Dels artistes que hi han col·laborat pujaran a l'escenari del Born CCM els germans Limiñanas, Ivan Telefunken, Xarim Aresté i també Roger Fortea.

A banda d'aquest treball, recentment també ha publicat dues reedicions que incorporen també material inèdit, el disc L'argot del soroll i l'LP El primitivisme.

Un còctel de rock'n'roll i música popular i tradicional, les dues referències fonamentals del pianista: "Per mi el rock i la música tradicional són el mateix. Porto quaranta anys amb el mateix discurs. És la meva generació: la música a la ràdio i al carrer [...] Sigui el rock'n'roll o la sardana, qualsevol tipus de música popular per mi és el mateix. És per això que no m'he considerat mai ni per un moment un músic avantguardista. No he tingut mai un discurs interl·lectual de cap tipus sobre la música".

El concert del Born de Cançons se celebrarà aquest dijous 5 de maig (20 h), i les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç. L'actuació conciliarà amb un tast de dues propostes vinícoles de DO catalana.
Arxivat a: Enderrock