Quimi Portet i Doctor Prats, d'estrena a Barcelona

Fem un cop d'ull als concerts d'aquest proper cap de setmana

| 12/05/2016 a les 15:00h

Final de setmana carregat d'actuacions musicals: segona jornada del cicle Vermut Sonat a Mataró, festival Guitar BCN, doblet al Born de Cançons i cloenda del Festival de Jazz de Vic, entre d'altres. 

Quimi Portet. Foto: Noemí Elias

Dins el festival Guitar BCN destaca l'actuació de Quimi Portet, que pujarà aquest dijous 12 de maig a l'escenari de la sala Barts de Barcelona per presentar el seu darrer disc, Ós bipolar (Música Global, 2016). Per la seva banda, el músic i il·lustrador Carlos Sadness actuarà aquest vespre a la sala Apolo amb el seu àlbum La idea salvaje (Sony Music ,2015). En el marc del mateix festival durant aquests dies també actuaran Nora Norman i Judith Owen amb Leland Sklar.

Al Born CCM de Barcleona tindran lloc dues actuacions durant aquest cap de setmana: Kitsch a la Cova (divendres 13) i Clara Peya (dissabte 14). La pianista i compositora emergent a l'escena catalana se centrarà en les cançons del seu últim disc, Mímulus (Temps Record, 2015). L'àlbum Kitsch a la Cova (La Dalla Records, 2015) és la unió de Kitsch i Món a la Cova, dos dels grans grups del rock sinistre català

Divendres 13 de maig aterren des de Madrid a l'AlmodoBar (c/ Grassot, 36) The Limboos amb el seu primer àlbum, Space Mambo (Penniman Records, 2015). També presentaran les seves dues noves cançons publicades al mateix segell discogràfic "I need your lovin" i "I'm a fool". Doctor Prats publicava el seu segon disc, Aham Sigah (Música Global, 2016), el passat mes d'abril, i aquest proper dissabte el presentarà a la sala Bikini de Barcelona. 

El Vermut Sonat és un cicle que sorprèn el públic, ja que fins a l'últim moment els assistents no saben on tindrà lloc el concert. Això sí, se sap quin grup hi actuarà i que serà a Mataró. Els organitzadors dies abans hi convoquen el públic a través de les xarxes socials. Aquest dissabte 14 de maig serà el torn de Ferran Palau, guardonat per la crítica dels Premis Enderrock 2016 com a millor disc de cançó per Santa ferida (Halley Records, 2015). Les invitacions es poden demanar a través d'aquest enllaç.

Ja està en marxa el 18è Festival de Jazz de Vic, on la setmana passada van tocar entre altres la unió intergeneracional d'Agustí Fernàndez, Evan Parker i Ivo Sans i Gabriel Amargant, un dels músics més valorats al terreny català. Aquest dijous és nit de solos amb els músics David Viñolas i Jaume Llombart, mentre que demà hi actuarà Tim Berne. Dissabte hi desfilaran Néstor Giménez, Mikolaj Trzaska-Vasco Trilla Duo, Dj Miguelito Superstar i el concert amb denominació d'origen de Paula Valls. Pel que fa a diumenge, es podrà veure Big Band EMVIC i Santa Diver.  

Per a més informació podeu veure la llista completa de concerts a l'agenda d'Enderrock.cat.
Arxivat a: Enderrock, Vermut Sonat, Guitar Festival, Festival de Jazz de Vic, Cicle Born de Cançons, The Limboos, doctor prats